Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Güder“ Belediye İştirakimiz MORMAŞ Bir Dünya Markası Haline Geldi”

Battalgazi Belediyesi bünyesinde hizmet veren Malatya Orman Ürünleri ve Mobilya Tesisleri Anonim Şirketi 9 bin Metrekare kapalı alanda faaliyetini sürdürüyor.

Başkan Sadıkoğlu: Hal binasının tadilatı hızlıca yapılmalı

Malatya Sebze Meyve Hali’ni ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Esnafımız hasar alan hal binasında ticaretini sürdürmek için mücadele ediyor.

Halkbank Bölge Müdürü Türközü’nden ESKKK Başkanı Evren’e Ziyaret

Halkbank Bölge Müdürü Recep Türközü, 21. Bölge Kooperatif Başkanı İsmet Bayram, 27. Bölge Kooperatif Başkanı Mesut Dursun, Halkbank şube müdürleri Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’e konuk oldular.

İl Müdürü Aksoy” Bağcılık Duyarlı Üreticilerimizin Elinde Markalaşmaya Devam Ediyor”

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet AKSOY açıklamasında, “Kadim bilgilerin ışığından ilimizde yapılan bağcılık, duyarlı üreticilerimizin elinde markalaşmaya devam ediyor.

Depremzedelere KDV Muafiyeti

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından afetzedelere yardım amacıyla yapılan konut bağışlarına ilişkin Katma Değer Vergisi (KDV) muafiyeti ile ilgili yeni düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Matim İş Merkezinde Bulunan Dükkânlar Açılmak İçin Gün Sayıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından esnaflar için Malatya’nın muhtelif yerlerinde iş yerleri kurulmaya devam ediyor.

Sadıkoğlu“ Nakit Sıkıntısı Domino Etkisiyle Tüm Piyasayı Etkiliyor”

Malatya’ya yeni atanan Halk Bankası Malatya Bölge Müdürü Recep Türközü ve Vakıfbank Malatya Bölge Müdürü Hakkı Şener Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Kuru İncir, Kuru Üzüm ve Kuru Kayısı İhracatı 1 Milyar Doları Aştı

Türkiye’nin dünya lideri olduğu kuru incir, kuru üzüm ve kuru kayısı ihracatı 1 milyar doları aştı

Keskin“ Bütün Mesuliyet Bana Ait”

MESOB Başkanı Şevket Keskin” Ticari faaliyet Olmayan İşyerleri Sırada Bekleyen Esnafa Verilecek”

Tüm Emeklilere Ek Zam Müjdesi

AK Partili Binali Yıldırım, 7 bin 500 TL maaş alanlar da dahil tüm emeklilere "iyileştirme zammı" yapılacağını açıklayarak tarihi de verdi.

Faturalarda Yeni Dönem Başlıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı düzenlemesiyle birlikte, tüm e-Belgelerde karekodlar zorunluluğu başlıyor. İşte detaylar

Kayseri Tarımı Emin Ellerde“ Erciyes'in Eteğinde Marul Yetiştiriciliği”

Türkiye’nin örnek tarım projelerini uygulamasıyla ön plana çıkan Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü TAKEP kapsamında "Erciyes'in Eteğinde Bügem'le Yeni Bir Nefes Marul Yetiştiriciliği" projesi ile dağıtımını yaptığı Iceberg Marulun (göbek marul) dikimine başlandığını duyurdu.

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuşan Sadıkoğlu" Faizsiz Kredi ve Hibe Desteği Bekliyoruz"

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’daki deprem hasarının görünenden daha fazla olduğunu belirtip, finans desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sadıkoğlu” 5 Bin Ton Yaş Kayısı İhracatı Gerçekleştirdik”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Bu sezon Malatya’dan yaklaşık 5 bin ton yaş kayısı ihracatı gerçekleştirdik” dedi.

Temmuz’da Malatya Havalimanı’nda 69.508 yolcuya Hizmet

Malatya Havalimanı’nda temmuz ayında, iç hat yolcu trafiği68.994, dış hat yolcu trafiği 514 oldu. Böylece temmuzda toplam69.508yolcuyahizmet verildi.

MTSO Başkanı Sadıkoğlu Talepleri Bakan Şimşek’e İletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sunulan dosyada şehrin ekonomik olarak yeniden ayağa kalkması için atılması gereken talepler yer aldı.

Yazıhan OSB Bölgesine 60 Milyonluk Ek Ödenek

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Kurucu Ortağı olduğu Yazıhan ilçesinde yapımı devam eden 312,82 hektar alan üzerine kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesine 60 milyon TL ek ödenek tahsis edildi.

Battalgazi’de Tekstilkent Projesinde Sona Yaklaşıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Battalgazi Belediyesi tarafından ortak olarak yürütülmekte olan Tesktilkent Projesinde sona yaklaşıldı.

ESKKK Başkanı Evren’den Esnaflara Kredi Erteleme Uyarısı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, TESKOMB Bölge Başkan Vekili Ali Evren 6 Şubat Depremlerinden önce Halk Bankasından Kredi Kullanan Esnafları uyararak müracaat etmeleri halinde taksit tarihinden itibaren 6 ay faizsiz erteleneceğini duyurdu.

Toplam 444 haber.