Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Ankara Valisi Vasip Şahin, Tarihi Yeşilyurt Konaklarını İnceledi

Vali Şahin“ Belediye Başkanımızı ve Ekiplerini Kutlarım”

Çırmıktı Lezzet Caddesi ‘Yeşilyurt Akşamları’ Sokak Konserine Ev Sahipliği

Tarihi Yeşilyurt Konaklarında Keyifli Anlar

Öğrenciler Battalgazi’de Tarihi Yolculuğa Çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Gaziantep’ten Malatya’ya gelen öğrenci ve öğretmenler, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de tarihi bir yolculuğa çıktı.

Dünyaca Ünlü Şef ve Gezgin Ömür Akkor Arapgir'de

Bir dizi ziyaret ve program için Arapgir’e gelen dünyaca ünlü şef ve gezgin Ömür Akkor ve Şevki Dilmaç, Arapgir lezzetlerine yoğun ilgi gösterdi.

Malatya Cadde ve Sokakları Resimlerle Süslendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Malatya’nın muhtelif bölgelerinde Grafiti çalışması yapılıyor.

Malatya Kent Konseyi’nden Tiyatro Kursu

Malatya Kent Konseyi Sanatsal Faaliyetler Çalışma Grubu sanat alanında yapmış olduğu çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Ulusal Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Yarışması Maratonu Sonuçlandı

Battalgazi Belediyesi tarafından ilçenin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğini gözler önüne sermek, Malatya’nın simgesi haline gelen Kayısının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ve büyük ilgi gören “Ulusal Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Yarışması Maratonu” konulu ödüllü fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Yeşilyurt’un Yöresel El Dokuması Ehramı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Tanıtıldı

Ehram, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ki ‘Dokuma Atlası’ Sergisinde Yerini Aldı

Başkan Güder: “Geleneksel Hale Getirmek İstiyoruz”

Battalgazi Belediyesi tarafından Doğu’nun incisi Battalgazi’nin tüm güzellikleri gözler önüne sermek ve Kayısının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu” konulu ödüllü fotoğraf yarışmasının Gala Gecesi yapıldı.

Metin Emiroğlu, Yavuz Donat ve Mehmet Şahin, Tarihi Yeşilyurt Konaklarına Hayran Kaldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eski Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Metin Emiroğlu, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat ile Siyaset Bilimcisi Prof.Dr. Mehmet Şahin’i Çırmıktı Lezzet Caddesindeki Tarihi Yeşilyurt Konaklarında misafir etti.

Pütürgeliler Yayla Şenliklerinde Buluşacak

Malatya’nın önemli Yaylalarından havası, suyu ve doğal güzelliğiyle ünlü Pütürge ilçesinde bulunan Tepehan Mergi Mazın Yaylası 22 Temmuz Saat 10 da Pütürgeli hemşerilerini ağırlayacak.

Fotoğrafseverler, Battalgazi’deki Tarihi Mekanları Gezdi

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu’ yarışmasında Kayısının hasadı, kurutulması, pazarlaması gibi işlemleri fotoğraflamak için Malatya’ya gelen fotoğraf severler, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’nin tarihi mekanlarını gezdi.

Battalgazi’de Ödüllü Fotoğraf Yarışması Başladı

Battalgazi Belediyesi tarafından ilçenin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğini gözler önüne sermek ve Malatya’nın simgesi haline gelen Kayısının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ve 4 gün sürecek olan “Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu” konulu ödüllü fotoğraf yarışması başladı.

Başkan Çınar, Tarihi Kentler Birliğinden Kahve Konağı Ödülünü Aldı

İstanbul’da düzenlenen Tarihi Kentler Birliği 2021 Yılı Meclis Olağan Toplantısına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Müze Özendirme Yarışması kapsamında düzenlenen ‘Yaşam Kültürü Müzeleri’ ödülüne layık görülen Kahve Konağına verilen ödülü aldı.

Arslantepe Unesco Dünya Kalıcı Listesine

Milattan Önce 5 bin yıllara kadar tarihlenen bir merkez olan Arslantepe’nin UNESCO Kalıcı Listesine alınması noktasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yapmış olduğu görüşmeler olumlu geçiyor.

Tarihi Yeşilyurt Konakları Tarihi Buluşmaya Ev Sahipliği Yaptı

Çırmıktı Lezzet Caddesi’nde ki Etkinlikler Festival Havasında Geçti

Kent Konseyi’nden Tohum, Toprak ve Kuşak Buluşmaları

Malatya Kent Konseyi kurumlar arası iş birliği yoluyla düzenlediği programlarına devam ediyor.

Sağlıklı Kentler Birliği Bşk. ve Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Kültürüne Hayran Kaldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar il dışından gelen misafirlerine Yeşilyurt’un tarihi, medeniyeti, gelenek ve göreneklerini anlatıp, bölgede gerçekleşen yatırımlar hakkında bilgiler paylaştılar.

Tarihi Yeşilyurt Konakları, Ödül Törenleri ve Kültürel Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, etkinlikler için kent içinden ve kent dışından gelecek olan tüm misafirleri Yeşilyurt’un misafirperver hüviyetine yakışır şekilde ağırlayacaklarını ifade ederken, 25 Haziran Cuma günü saat 16:00’daki kortej yürüyüşüyle başlayacak olan ikinci gün etkinliklerinin hareketli ve renkli bir atmosferde geçeceğini ifade etti.

Toplam 381 haber.