Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Sağlıklı Kentler Birliği Bşk. ve Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Kültürüne Hayran Kaldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar il dışından gelen misafirlerine Yeşilyurt’un tarihi, medeniyeti, gelenek ve göreneklerini anlatıp, bölgede gerçekleşen yatırımlar hakkında bilgiler paylaştılar.

Tarihi Yeşilyurt Konakları, Ödül Törenleri ve Kültürel Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, etkinlikler için kent içinden ve kent dışından gelecek olan tüm misafirleri Yeşilyurt’un misafirperver hüviyetine yakışır şekilde ağırlayacaklarını ifade ederken, 25 Haziran Cuma günü saat 16:00’daki kortej yürüyüşüyle başlayacak olan ikinci gün etkinliklerinin hareketli ve renkli bir atmosferde geçeceğini ifade etti.

“Yeşilyurt Tekstil Kenti, Dokumacılığın Merkezidir”

Mahmut Çalık&Ahmet Çalık Tekstil Müzesi, Halı Dokuma Kursuna Ev Sahipliği Yapıyor

Tarihi Yeşilyurt Konakları Kapılarını Misafirlerine Açmaya Hazırlanıyor

“24 ve 25 Haziran’daki Etkinliklerimize Tüm Halkımızı Davet Ediyoruz”

Yeşilyurt’ta Babalar Gününe Özel ‘Babamla Ben’ Uçurtma Şenliği

Yeşilyurt Belediyesi ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, ‘Babalar Günü’ dolayısıyla ‘Babamla Ben’ Uçurtma Şenliği düzenledi.

Ödül Töreni 25 Haziran’da

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘En İyi Kiraz’ Ve ‘En İyi Kiraz Bahçesi’ Yarışmasının Jüri Heyetiyle Bir Araya Geldi

Battalgazi Belediyesi’nden Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Battalgazi Belediyesi tarafından ilçenin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğini gözler önüne sermek ve Malatya’nın simgesi haline gelen Kayısı’nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla “Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu” konulu ödüllü fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Tarihi Kentler Birliği Yeşilyurt Belediyesi Kahve Konağını Ödüllendirdi

Yeşilyurt Belediyesi Kahve Konağı, Yaşam Kültürü Müzeleri Ödülüne Layık Görüldü

Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezindeki Faaliyetler İncelendi

“Kültür Merkezlerimiz Büyük İlgi Görüyor”

“Kentin Belleğine Değer Katan Bir Müze”

Malatya ve Yeşilyurt’un tarihsel kimliğine değer katan bir yapıya dönüştürülen Tarihi Yeşilyurt Konaklarında yer verilen ‘Kent Belleği Müzesi’, geleneksel desenlerle oluşturulan iç ve dış mimarisinin yanı sıra kentsel hafızayı yaşatacak objelerin ve metinlerin sergilendiği alanlarıyla dikkat çekici bir kimlikle turizme kazandırıldı.

Başkan Çınar’dan Yeşilyurt Kent Konseyi Fotoğrafçılık Kursuna Ziyaret

Yeşilyurt Kent Konseyinin pandemi döneminde vatandaşların sosyalleşmelerine destek vermek amacıyla başlattığı kurslar arasında yer alan fotoğrafçılık kursuna katılan kursiyerlere fotoğrafçılık temel eğitimleri ve çekim teknikleri konularında eğitimler veriliyor.

Ankara Arapgir Kalkındırma Derneğinden" Arapgir'li Yılmaz Ergun İsmi İlçemizde Yaşatılsın"İsteği

Ankara'da Arapgirlileri Bir Çatı Altında Toplayan ve Güzel Çalışmalara İmza Atarak Arapgir İlçesinin Sosyal Kültürel, Ekonomik, Turizm Eğitim alanlarında katkı sunan Ankara Arapgir Kalkındırma Derneği bir çok ilde Valilik görevinde bulunan ve Emniyet Genel Müdürlüğünden emekli olan Arapgirli Yılmaz Ergun'un isminin Arapgir ilçesinde yaşatılmasını istiyor.

Battalgazi Tarihiyle Turist Kafilesini Cezbetti

Malatya’nın tanıtımına katkı sunmak ve turizm potansiyelini arttırmak amacıyla geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen ‘Kayısı Çiçeği Festivali’ sonrasında Antalya’dan gelen 32 kişilik turist kafilesi, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’deki tarihi mekanları gezdi.

Kursiyerler Meslek Öğrenerek, Aile Bütçelerine Katkı Sunuyorlar.

Büyükşehir Belediyesi Kursları Pandemi Kuralları Kapsamında Devam Ediyor

Çınar“ Fetih Aileden Başlar”

Yeşilyurt Belediyesi ve Eğitim Bir-Sen Şubesi, ‘Aileyi Korumak Fethimizdir’ Projesini Başlattı

“Padişah Yemeğimizi En Güzel Şekilde Dünyaya Tanıtacağız”

Başkan Çınar, Kiraz Yaprağı Sarmasının Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Yeşilyurt Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine Teslim Etti

Battalgazi Belediyesi’nden Gençlere Özel Müze Gezisi

Battalgazi Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel değerleri korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla; 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’nda AK Parti İl Gençlik Kolları üyelerine, üstü açık tur otobüsü ile özel bir müze gezisi düzenlendi.

Çınar“Müzeler, Köklü Tarihimizi Geleceğe Taşıyan Bir Köprüdür”

Kaymakam Gülenç İle Belediye Başkanı Çınar, Tarihi Yeşilyurt Konaklarında Ki Müzeleri İnceledi

Malatya, ‘Sevcan’la Lezzet Yolunda’ Programında Tanıtılacak

Türk Halk Müziği Sanatçılarından ve ‘Sevcan’la Lezzet Yolunda’ programının sunucu Sevcan Orhan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

Toplam 383 haber.