Sağlık

Sağlık Haberleri

TÖTM Göğüs Cerrahisi Servisi Törenle Hizmete Girdi

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde yenilenen Göğüs Cerrahisi Servisi ile Bronkoskopi ve Gelişimsel İşlemler Ünitesinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Türkiye’nin 2’inci Biyogüvenlik Düzey 3 Laboratuvarı Malatya’da

Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Biyogüvenlik Düzey 3 Laboratuvarı açılış törenine katıldı.

Pandemide karaciğer yağlanması hızlandı

Yaklaşık iki yıldır devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde gerek sağlıksız beslenme, gerekse fiziksel hareketsizliğin artması karaciğer yağlanması sorununun da yaygınlaşmasına neden oluyor.

Çine Belediye Başkanı Karaciğer Nakli için Malatya'ya Getirildi

Aydın Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Karaciğer Nakli olması için Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsüne sevk edildi. Belediye Başkanı Dinçer'e uygun donör bulunması içinde Aydın'da vatandaşlara çağrıda bulunuldu.

Prof. Dr. Recep Bentli den müjde

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada12 kişilik bir basınç odası hizmete açılmıştır müjdesini verdi.

Bakan Koca Asistan Hekimlerle Buluştu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tıp öğrencileriyle buluşmasının ardından bu kez farklı üniversitelerde uzmanlık eğitimine devam eden asistan hekimlerin temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Partili Çalık” Sağlık Hizmetlerinde Memnuniyeti 2,5 Kat Arttırdık”

“Tükettiğimiz 100 kutu ilacın 88’ini Türkiye olarak üretiyoruz”

Türk Sağlık Sen’den İş Bırakma eylemi

Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının ücretlerinin tüm çalışanlara uygulanmadığından dolayı iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

7’den 70’ Aşılan Hayata Bağlan Kampanyası

7’den 70’ Aşılan Hayata Bağlan Kampanyası Programına Katılan Başkan Gürkan" Aşılandığımız Takdirde Ailemizin, Topumun Ve İnsanlığın Sağlığına Hizmet Etmiş Oluruz"

MTÜ’den, Bir İlk" Yapay Zekâyla Covid-19 Tanısında yüzde 98’lik Başarı"

Malatya Turgut Özal Üniversitesince (MTÜ) geliştirilen yapay zekâ, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tanısının kesin olarak konulmasında doktorlara yardımcı olacak.

3-9 Kasım Organ Bağış Haftası

3-9 Kasım Organ Bağışı haftası etkinlikleri kapsamında Malatya İnönü Üniversitesi Transplantasyon Koordinatörlüğü öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor.

MTÜ’den Koklear implantasyon Operasyonu

İleri derecede işitme kaybı olan ve işitme cihazından fayda görmeyen çocuk ve erişkin hastalarda uygulanan Koklear implantasyon operasyonları,

MTÜ MEAH’ta Beyin Tümörü ve Kompleks Spinal Cerrahi Ameliyatları Başladı

Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev alan akademisyenler kendi branşlarında tıbbi ve cerrahi müdahalelere devam ediyorlar.

MTÜ’den Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Akupunktur Eğitimi

MTÜ Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Akupunktur eğitimi verilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nden Kızılay’a Kan Bağışı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Şehir Mezarlığı’nda Şehitliğin bulunduğu alanda Kan Bağışı programı düzenlendi.

Ünlü Cerrah Prof. Dr. Battaloğlu Gözde Sağlık Grubu ile anlaştı

Yaklaşık 22 yıldır Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde görev yapan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bektaş Battaloğlu, artık Gözde Sağlık Grubu bünyesinde hasta kabulüne devam edecek.

SMA Hastası Eyüp Çınar Tedavi İçin Dubai’ye Gitti

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu ve günlerce yapılan desteklerle tedavi parası toplanan SMA Hastası Malatyalı Eyüp Çınar Malatya Erhaç Havaalanından Ailesiyle birlikte Dubai’ye tedavi için uçtu.

“Aşımızı Olalım, Salgından Kurtulalım”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 17 İle 44 Yaş Arasındaki Vatandaşlara Çağrıda Bulundu;

AŞI Olmayan Seyirciler gibi Gazetecilerde Maça Giremeyecek

Türkiye Spor Yazarları Derneği ( TSYD ) Oynanacak olan lig müsabakalarında görevli olarak bulunacak Gazetecilere de Aşı olma zorunluluğu getirdi.

Toplam 149 haber.