Hazıflık Yarışmasında İkincilik Malatya'nın

Genç Nida Hafızlık Yarışması 6. Bölge Finali Malatya'da Gerçekleştirildi

Haberin Özeti

  • Genç Nida Hafızlık Yarışması

           Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Nida Hafızlık Yarışması 6. Bölge Finali, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM)’de gerçekleştirildi.

         Bölge finaline Kayseri, Sivas, Yozgat, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Adıyaman ve Malatya illerinden ortaokul ve lise kategorilerinde il birincisi olan toplam 24 kız öğrenci katıldı. Öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve ezberleme alanındaki bilgi ve maharetlerini sergileyerek jüri karşısında kıyasıya yarıştı.

          Hafızlık Ortaokul Kategorisinde, Gaziantep Sevinç Bahattin Teymur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Lemar Hammada birinci Hafızlık Lise Kategorisinde, Hatay Reyhanlı M.Akif Ersoy Kız AİHL öğrencisi Sewar Aldkı birinci oldu.

           Yarışma sonucunda, Hafızlık Ortaokul kategorisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencimiz Eslem Koç bölge ikincisi olarak önemli bir başarı elde etti.

 

Bakmadan Geçme

Malatya Derin Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!