Enflasyon Kimseyi Dinlemiyor... - Hamit KİRAZ

Enflasyon Kimseyi Dinlemiyor...


Türkiye İstatistik Kurumuna(TÜİK)'na göre, yüksek enflasyon zam zum yok.

Nasrettin Hoca'ya sormuşlar;

Kaç yaşındasın 40 demiş.

Bir yıl sonra sormuşlar yine 40 demiş.

Hani bir yıl öncede 40 dedin.

Demiş er kişi sözünden dönmez.

Enflasyon kaç olursa olsun TÜİK sözünden dönmüyor.

       TÜİK de bildikleri var bu ayda  memur ve emekli maaş zamları belli olacak, onun için TÜİK "ketum duruyor" sözünden  dönmüyor.
 Bu nedenle yaklaşan kurban bayramında  en temel gıdalardan biri olan et ve kurbanlıkta bir örnek verecek olursak  geçen yıl kurbanlık diri kilo 20-25 TL idi. Bu yıl Kırmızı Et Üreticiler Birliği ve Kasaplar odasının açıkladığı diri kilo 60-65 TL yani üç katı artmış.  

Tamda bu yazıyı yazarken her yıl kurban kesen tanıdığım biri geldi yanıma sordum.

Bu yılda kurban kesecekmisin? 

      Bı durdu, sonrada "nasıl keseyim herşey ateş pahası her şey  üç kat dört kat artmış maaşım aynı eve ekmek alamıyorum, çorbaya et kokusu gelsin diye kasaptan etsiz kemik alayım diyorum o  bile parayla satılıyor.

 Neyle kurban alayım" dedi ve ekledi.

        'Ben benide  düşünmüyorum her yıl ihtiyaç sahibi bir kaç tanıdığım  aileye birer lokma et veriyordum bu yıl bunuda veremeyeceğim en çokta ona üzülüyorum dedi.

Anlaşılan o ki; Bayramda kurban eti bekleyen ihtiyaç sahiplerimiz de bu yıl et yiyemeyecekler. Durdurak bilmeyen fireni boşalmış kamyon gibi nereye çarpacağı beli olmayan  yüksek enflasyon ve zamlar almış başını gidiyor, maaşlar yetmiyor erimiş.

        İnşallah parlayan o gözler, bu zamlar altında ezilen emekliyi, asgari ücretliyi, emekliden yaşa takılanları, fakir fukaraları görürmü, bilmemde, bu gidişle fakir dahada fakirleşecek gibi.

Sonumuz hayrola...

Hamit KİRAZ: 07.06.2022

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19Ekm

Beydağına Derdimi Döktüm

31Ağs

Hizmet Haktır;

19Ağs

Tek Derdim Hizmetti

08Ağs

Benim Tek Derdim Hizmet; 2 Bölüm

08Haz

Evim Yok Evim...