Yenilenen Yüzüyle Battalgazi Geleceğe Hazır!... - Kayhan İNCEOĞLU

Yenilenen Yüzüyle Battalgazi Geleceğe Hazır!...


Hafta sonu itibarıyla Malatya'nın en büyük ilçesi bir o kadar' da hizmet alanı büyük ve yatırımlara susamış geçmişiyle önemli bir yere sahip Battalgazi İlçemizdeki yapılan hizmetleri yerinde görme ve çalışmaları gözlemleme fırsatımız oldu.

 

       Malatya’mızın Tarihi geçmişiyle özel Battalgazi ilçemizin Belediye Başkanı Sayın Osman Güder başkanımızın medya mensuplarıyla buluşması bizler içinde çok faydalı bir geziye dönüştü.


        Hafta sonu düzenlenen gezide Medya mensuplarının ilgisi büyüktü. Sayın Başkan ise A Takımından Başkan yardımcıları Sayın Zafer Kırçuval Başkanımız olmak üzere İsmet Sarıgül, Eyüp Sağlam, Muammer Zafer ve gerekli kısım müdürlerini de yanına alarak bizlerle birlikte tur otobüsüyle çalışmaları görmek için yola koyulduk. Tabi burda AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Sayın Basri Kahveci Başkanımızı da unutmamak gerek. Bizlerle birlikte gezi boyunca beraber oldu. 


        Sabah saat 10 da program Battalgazi Belediyesi önünde Malatyalıların ağabeyi değerli büyüğümüz Sayın Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval’ın karşılaması ve Belediye Basın Yayın Müdürü Sayın Murat Çolak’ın Çay ikramıyla güzel bir ortamda başladı.


        İçilen çayların yanında basın mensuplarının kendi aralarındaki tatlı sohbeti günün iyi geçeceğinin sinyalini vermişti. 


         İlk durağımız Derme Deresi Islah projesi kapsamında 30 milyon Tl maliyetle yapılan çalışmaları görmek oldu. Bu proje Battalgazi bölgesinde yapılan en prestijli projelerin başında geliyor. Eski halinden tamamen kurtulmuş olarak Kentsel dönüşüm konusunda Türkiye’ye örnek olacak olan Şehit Fevzi Mahallesi sınırları içerisinde Gelin gibi süzülerek akan derenin güzelliği ortaya çıkarılmış, Derme deresi ıslah projesi sayesinde nefes alınabilecek vakit geçirilebilecek önemli bir merkez olmaya şimdiden aday.


        Yıllardır yapılamayan ve Başkan Osman Güder dönemine nasip olan Şehit Fevzi mahallesinde yapımı devam edecek olan Kentsel dönüşüm 110 dönümün olduğu alanı gezdik. Şehit Fevzi Mahallesindeki bir kısımda modern ve estetik mimari özellikli yapılar kent estetiğine katkı sunarken Başkan Güder’in büyük gayretleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla yapılacak olan Kentsel Dönüşüm bittiğinde Malatya’nın en özel bölgesi olacağı kuşkusuz. 


        İkinci durağımız ise Eskimalatya Ziraat Okulu arkasında Battalgazi ilçesine kazandırılan Fide, Fidan ve süs bitkileri üretim merkezi oldu. 


      Göreve geldiği günden beri yerli üretimin önemine vurgu yapan ve belediyenin öz kaynaklarını en güzel şekilde tasarruflu kullanan Başkan Osman Güder Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesindeki Sera Park alanını gezdik. Burada değişik süs bitkilerinin imalatını kendi yapan Battalgazi belediyesi önemli oranda tasarrufa da imza atmış bulunuyor ve daha kaliteli bitkileri üretiyor. 


         En büyük özelliği ise Rulo Çim üretim üssü olmuş vaziyette. Battalgazi İlçesinde daha fazla yeşil alan için yapılan çalışmalarda Rulo çim ve süs bitkilerinin üretimi çok önemli. Çünkü bu iş değirmene taşıma suyla nasıl çalıştıramazsan üretimi de sen yapmak zorundasın.


        Geleceğin özel gençlerine kucak açan ve topluma kazandırılması noktasında Engelsiz yaşam merkezi bölgede standart üstü hizmet veriyor. Battalgazi İlçesinin her geçen gün değişim ve dönüşümüne katkı sunacak olan sosyal tesis ihtiyacını da önden planlayan Başkan Güder Çocuk eğitim Trafik Park ve Yeşilçam sosyal tesisiyle de sosyal belediyeciliğin en güze örneğini burada göstermiş. 


         Yeni yerleşim alanının içerisinde olan sosyal tesisler yöre halkının ailesiyle veya arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmek isteyenlere çok güzel mekân ve olanaklar sunuyor. Tatlı sohbet eşliğinde yemekleri yiyebilecekleri tesislerde kalite ve vatandaş memnuniyeti en üstte tutularak deneyimli aşçılar eşliğinde işi bilen yöneticilerle hizmete başlamış.


         Tabi bunları gözlemlerken Battalgazi Belediye Başkanı Sayın Osman Güder Başkanımızın Gözlerindeki hizmet aşkının kıvılcımlarını da görmemek mümkün değildi. İlk günkü heyecanla başladığı hizmetlerine yine şevkle sarılarak daha yaşanabilir bir Battalgazi için durmadan yılmadan yorulmadan projelerini uygulamaya devam ediyor. 


        Her geçen gün büyüyen ve gelişen Battalgazi ilçesi geleceğe emin adımlarla yürümenin haklı gururunu yaşamaya devam ediyor. Sayın Başkan Osman Güder’in yaptığı hizmet ve projeleri Doğunun incisi medeniyetin kalbi Battalgazi ilçesini geleceğe hazırlıyor. 
         Hizmet aşkıyla yola çıkan ve Türkiye de örnek projelerle ilklerin yaşanmasına vesile olan Sayın Başkan Osman Güder’i ve A takımını tebrik etmemek elde değil. Hele biz bir büyük aileyiz diyerek bütünlük içerisinde her kesimi baş tacı yapan anlayışıyla gönüllere dokunan Sayın Güder bizleri Bulutlu köyünde deprem konutlarının yanına götürdü.


         Burada Devletin yaptığı çok kaliteli yerleşim yerlerini de son haliyle görmüş olduk ve Devletimizin gücü karşısında bir kez daha gururlandık. Deprem hadisesinden sonra tüm imkanları seferber eden Devletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla en kısa sürede sınıfının da ötesinde kaliteli malzemeyle vatandaşının yanında olmuş. 


        Günün sonunda ise Malatya’nın yetim kalmış ücra köşelerinden İspendere şifalı içme suyunun olduğu tesisleri gezdik. Başkan güder ile birlikte mezbelelik haldeki Bölgenin sağlık turizminde çok önemli bir yere sahip olan İspendereyi eski halini düşününce tanıyamadık. Sihirli bir değnek değmiş gibi son 2 yılda Battalgazi Belediyesi 3 milyon liralık yatırım ile İspendere Kanyon Çalışmasını tamamlamış ve halkın istifadesine sunmuş. 


         Ayrıca Sağlık bahçesi ve sağlık havuzları oluşturarak vatandaşların mineralce zengin şifalı sulardan faydalanmaları sağlanmış. İlgi ve alakanın yoğun olduğu Şifalı İspendere tesislerinde Ailece gelenler Sağlıklarına katkı yaparken diğer taraftan ise İster Kahvaltı İsterse Mangal hizmetlerinden yararlanabiliyorlar.


        Burada en hoşuma giden ise gelen vatandaşların ister kendileri malzemelerini getirebilir, isterlerse de açılan Kasap ve şarküteri reyonundan alış veriş yapabilme olanağının olması. Fiyatler ise Malatya ile aynı ve günlük taze malzemelerden oluşuyor. 


        Herkesin mutlaka gidip görmesini tavsiye ettiğimiz İspendere saklı bir cennet köşesi gibi gelenleri büyüleyici ihtişamlı güzelliğiyle insanların görmesi gereken önemli bir yer olduğunu söyleyebilirim. 


Sözün Özüyle Çalışmalar… 


         Daha sayılamayacak kadar birçok proje ve yapılan hizmetler, yatırımlar bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmaya ve amatörden süper lige çıkmış bir ilçenin Battalgazi olduğunu bize gösterdi.


        Tebrikler Sayın Güder, Tebrikler Battalgazi Belediyesinin değerli başkan yardımcıları. Battalgazi ilçesi sizlerin sayesinde geleceğe daha emin adımlarla güvenle ilerliyor. Sayın Başkanın en büyük özelliği ise İstişareye önem vermesi ve ortak akılla hareket etmesi. Başarı tesadüf değildir diyoruz ve Battalgazi Belediye Başkanımızın şahsında hizmetlere katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI