Zelyurt' Okullarımız Güvenli Olmak Zorundadır'

Anahtar Parti Malatya İl Başkanı Erdoğan Zelyurt' Öğretmeni Koruyamayan Bir Sistem Geleceği Koruyamaz'

        Anahtar Parti Malatya İl Başkanı Erdoğan Zelyurt yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “ Bugün bir öğretmen daha gitti. Fatma Nur Çelik, görev yaptığı okulda öğrencisi tarafından katledildi.

         Bu acı yalnızca bir ailenin değil; eğitim camiamızın, velilerimizin ve milletimizin ortak acısıdır.

Bir eğitimci olarak yüreğim yanıyor.

Bir eğitim kurumu yöneticisi olarak kaygılıyım.
Anahtar Parti Malatya İl Başkanı olarak ise açıkça ifade ediyorum:

Okullarımız Güvenli Olmak Zorundadır.

Eğitim kurumları; korkunun, şiddetin ve otorite boşluğunun alanı haline gelemez. Öğretmenlerimiz bilgi aktaran kişiler olmanın ötesinde; toplumun vicdanını ve geleceğini inşa eden temel unsurlardır. Onları koruyamayan bir sistem, yarınını da koruyamaz.

Fatma Nur Çelik’in hayatını kaybetmesi münferit bir hadise değildir.
Okullarda artan şiddet vakaları, disiplin mekanizmalarının zayıflaması, cezasızlık algısının yayılması ve güvenlik tedbirlerinin yetersizliği artık görmezden gelinemez bir noktaya ulaşmıştır.

Buradan yetkililere açık çağrıda bulunuyoruz:

* Okullarda profesyonel ve sürekli güvenlik personeli bulundurulması zorunlu hale getirilmelidir.
* Şiddet eğilimi gösteren öğrenciler için erken tespit ve zorunlu psikososyal destek mekanizmaları kurulmalıdır.
* Öğretmene yönelik şiddet suçlarında caydırıcı ve ertelenemez yaptırımlar uygulanmalıdır.

Eğitim otoritesinin zayıfladığı bir toplumda düzenin korunması mümkün değildir.
Cezasızlık algısı yalnızca adaleti değil, toplumsal barışı da zedeler.

Bizler bu millete kendini borçlu hissedenleriz.
Öğretmenimizin sahipsiz bırakılmasına rıza göstermeyiz.

Hayatını kaybeden Fatma Nur Çelik öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailesine, öğrencilerine ve tüm eğitim camiamıza sabır diliyorum.

Bir daha hiçbir öğretmenimizin şiddete kurban gitmemesi için gerekli adımların derhal atılmasını bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Erdoğan Zelyurt
Anahtar Parti Malatya İl Başkanı
Eğitimci – Eğitim Kurumu Yöneticisi

Bakmadan Geçme

Malatya Derin Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!