19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

       19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın mesaj yayınladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Er’den 19 Mayıs Mesajı

         19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Er,
İstiklal Meşalesi 19 Mayıs’ta Samsun’da Yakıldı

           Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
            Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, fedakârlıklarla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu belirten Başkan Er, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Harbi’ni başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105. yıldönümünü kutluyoruz. Türk milletinin verdiği kahramanca mücadelenin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük eden İstiklal Savaşı'nın başlangıcı olan 19 Mayıs, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanarak, Samsun'dan başlayan bağımsızlık mücadelemiz ile Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır.

        19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum ile devam ederek tüm vatan sathına yayılmıştır. Bu destansı mücadele, 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz ile perçinlenmiş ve 30 Ağustos 1922’de zaferini ilan ederek, milletimizin hiçbir zaman boyunduruk altına girmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. 

        Bizlere düşen görev ise, kahraman ecdadımızın canları pahasına bedeller ödeyerek, bizlere emanet ettiği bu vatanın nasıl bugünlere geldiğini geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize en iyi şekilde anlatmaktır. 

        Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz” diyerek, Milli Mücadelemizin ateşinin yakıldığı 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimizin ülkemizi her alanda daha ileriye taşıyacağına şüphem yoktur. 

        Bu duygularla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, bizlere bu vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum” dedi.

……………………………………………………..

Başkan Geçit’ten 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

"19 Mayıs’ta Yakılan Bağımsızlık Ateşi Asla Sönmeyecek”

        Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ve istiklal ateşinin asla sönmeyeceğini ifade etti.

        Kutlama mesajında 19 Mayıs’ın milli uyanışın en önemli sembolü olduğuna vurgu yapan Başkan Geçit, “Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919’un 105’inci yıl dönümü ile Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

       Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketinin milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayıldığı ve Milli Mücadele sonucunda zaferle son bulduğu önemli bir gündür. Türk Milletinin yeniden ayağa kalktığı ve yedi düvele karşı vermiş olduğu destansı kahramanlığın bir dönüm noktası olan 19 Mayıs’ı her daim akıllarımızda canlı tutmak, bizlerin öncelikli vazifelerindendir.

        Bu bayramın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edildiği geleceğimiz ve umudumuz olan gençlerimizin; bağımsızlığımıza ve 19 Mayıs ruhuna her zamankinden daha fazla sahip çıkacağına inancımız tamdır. Türkiye Cumhuriyetimizi omuzlarında yükseltecek olan gençlerimize her zaman güvendik ve güvenmeye de devam edeceğiz.

        Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

…………………………………………………….

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın’dan 19 Mayıs mesajı

         Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

          Başkan Taşkın mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelenin ilk adımını attığı ve milletimizin bağımsızlık yolunda en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ı büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 19 Mayıs, Türk Milletine vurulmak istenen esaret zincirinin parçalandığı bir gün olmuş ve Türk Milletinin hiçbir şekilde boyunduruk altında yaşamayacağının nişanesi olmuştur. 

        19 Mayıs 1919’da, milletimizin inancı ve bağımsızlık aşkı ile başlayan bu kutlu yolculuk, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla taçlanmıştır. Aziz milletimizin inançla, sabırla ve kararlılıkla verdiği mücadele, bizlere bu cennet vatanı emanet etmiştir. 

          Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz’ sözleri, gençlerimize olan güvenin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize verilen değerin en güzel ifadesidir. Sevgili gençlerimizin inancı ve azmi ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa edecek en önemli gücüdür. 

        Damarlarındaki asil kandan aldıkları güçle, gençlerimizin ülkemizi daha ileriye taşıyacaklarına olan inancım tamdır. Hep birlikte el ele vererek, birlik ve beraberlik içerisinde, ülkemizi her alanda daha yukarılara taşıyacağız ve gelecek nesillere daha güçlü bir miras bırakacağız. 

        Rabbim, ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimizi her daim muvaffak eylesin ve yolunu aydınlatsın. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor; onların bizlere bıraktığı emaneti sonsuza dek yaşatma kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. 

        Bu kutlu günün, milletimizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, tüm hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN