Akın Yaşam ve Toplulukların Asıl Öksüzleri Kimler mi?

MATHAP Genel Başkanı Malatya Koyun Keçi Birliği Başkanı İhsan Akın Toplumun geldiği noktadaki tecrübelerini ve gözlemlerini aktardı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

        MATHAP Genel Başkanı Malatya Koyun Keçi Birliği Başkanı İhsan Akın Toplumun geldiği noktadaki tecrübelerini ve gözlemlerini aktardı. 

        Başkan İhsan Akın“ Kainat ve toplumların asıl yetimleri kimlerdir; babadan ve ortamdan yoksun olanlar değil: ahlaktan, adaletten ve insaniyetten yoksun olanlardır. Yaşam ve toplulukların asıl öksüzleri kimlerdir; anneden ve ilgiden yoksun olanlar değil: kamusal idarecilikte, yöneticilikte ve hakkaniyette her anlamda yoksun olanlardır. 

         Dünya ve ortamın asıl garibanları kimlerdir; gerçekten elinde olmayan ve cebinde az olanlar değil: her zaman elinde var ama yiyemeyen, cebinde, gardıropta çok ama giyemeyen ve sürekli var ama veremeyen, zekatını ve fitresini dahi dağıtmak dağıttırmaktan yoksun olanlardır. 

         Hayat ve toplumların asıl ezik ve ezilenleri kimlerdir; tırnağı parmağı ayağı vs ezik olanlar değil: hiçbir zaman duruşu olmayan, her ortamda ağırlığı varmış gibi poz veren ama gerçek anlamda sözü beş kuruş dahi etmeyen ve her önüne gelene sürekli baş sallayıp ön ilikleyip tamam deyip ama hiçbir şey yapmadan ortalıkta boş, boş gezip fıs, fıs konuşup, ahlaklı olmak, adil davranmak ve insaniyetli Hüseyni duruş göstermekten kesinlikle yoksun olanlardır”
 

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN