Anahtar Parti Battalgazi İlçe Başkanı Yağlıcı'dan Kasis ve Yol Tepkisi

Yağlıcı' Battalgazi'de Yol Eşintisi ve Kasisler Skandala Dönüştü: 'Asfalt Neden Hâlâ Yapılmıyor, Yapılan Kasislerde Bu İşin Standardı Ne?'

Anahtar Parti Battalgazi İlçe Başkanı A. Erhan Yağlıcı, Battalgazi'de yol çalışmalarındaki plansızlık, kasislerdeki dengesizlik olduğunu belirterek ilgililere sert tepki gösterdi.

Battalgazi İlçesinde Karakaş ve Karaköy mahallelerini birbirine bağlayan yolda 3 ay önce yapılan asfaltın kısa süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından kazınarak yağmur suyu drenaj borusu geçirildiğini hatırlatan Yağlıcı' Yeni yapılan asfaltın kazılıp günlerce onarılmaması vatandaşla alay etmektir.

Karakaş ve Karaköy arasındaki bu bağlantı yolu, hem ulaşım hem güvenlik açısından önemli. Bozuk zemin, düzensiz kasisler ve yarım bırakılan çalışmalar araçlara zarar veriyor, kazalara davetiye çıkarıyor. Yetkililer artık sorumluluk almalı.'

İlçe genelindeki yolların standart dışı kasislerle dolu olduğunu ve ulaşımın çileye dönüştüğünü vurgulayan Anahtar Parti Battalgazi İlçe Başkanı A. Erhan Yağlıcı, 'Bir yerde asfalt seriliyor, birkaç ay sonra kazılıyor. Bir tarafta yol yapılırken diğer tarafta çukurlar ve düzensiz kasisler araçları perişan ediyor. Bu işin standardı ne? Hangi akılla planlanıyor? Kim denetliyor?' diye sordu.

Deprem sonrası şehir genelinde oluşan yol hasarları, halen vatandaşlarımızın günlük yaşamını olumsuz etkilemektedir. Özellikle hasar görmüş ana arterlerde trafiğin akıcı şekilde ilerlemesi mümkün olmadığı gibi, bu süreçte açık kalan bazı yollara yapılan hız kesici kasisler de ayrı bir sorun haline gelmiştir.

Standart dışı ölçülerde ve alakasız noktalara yapılan bu kasisler, hem trafik yoğunluğunu artırmakta hem de uyarı tabelalarının eksikliği ve fosfor görünürlüğünün yetersizliği nedeniyle araçların alt takımlarında hasara yol açmaktadır.

Bu durum, sadece sürücüler için değil milli servetimiz için de ciddi bir kayıp anlamına gelmektedir. Yol bakım-onarım çalışmalarının hızlandırılmasını ve standart dışı kasis uygulamalarının ivedilikle gözden geçirilmesini bekliyoruz. Bülten

Bakmadan Geçme