Babam derdi ki 'Görmek İstemediğimiz Her Şeyi Gördük'

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2022 09:34

Babam derdi ki 'Görmek istemediğimiz her şeyi gördük, duymak istemediğimiz her şeyi duyduk.'

Düşünüyorum 60-70 yıl öncesine gittiğimizde o yüreği temiz insanların duygularına baktığımızda sosyal medya yokken, iletişim araçları yokken, neleri görmek istemediklerini düşündüğümde ilk aklıma gelen insanların ahlakının bozulmasını görmek istememişlerdir diye aklıma geliyor. Mesela çocukların babalarının yanında sigara, alkol içmelerini ve büyüklerine karşı saygısızlık yapmalarını görmek istememişlerdir.

İnsanların yalan, iftira etmeleri, hırsızlık yapmalarını görmek, duymak istemişlerdir. Kimsenin malına canına zarar vermelerini görmek, duymak istememişlerdir.

Bugün olsaydı görmek, duymak istemedikleri daha da çok şey var çünkü sosyal medya var. Örneğin sosyal medyada uygunsuz paylaşmaları,yalan yanlış haberleri görmek,Duymak istemezlerdi; siyasetin bu kadar çirkinleşmesini ve siyesetçilerin biribirine hakarete varan sözlerin söylenmesini duymak görmek istemezlerdi. Sokak ortasında kadınların öldürmesini görmek, duymak istemezlerdi;

Kızlarımızın, gelinlerimizin, küçük bahanelerle eşlerinden ayrılmasını görmek, duymak istemezlerdi; Çocukların anne ve babalarına ve büyüklerine karşı çıkmalarını görmek, duymak istemezlerdi; Çocukların uyuşturucu ve kötü alışkanlıklarını görmek, duymak istemezlerdi; Kimsenin yatağa aç girmesini görmek, duymak istemezlerdi; Dünyada savaşların olmasını görmek, duymak istemezlerdi...

Günümüzde'ise istemediğimiz her şeyi görüyoruz; Bir türlü düşmeyen yüksek enflasyon,hayat pahalılığı, peş peşe gelen zamlar, günlük akaryakıt zamları, tezgahlarda yarım balık, dilimle karpuz, taneyle sebze satıldığını, askıda ekmek, askıda bilet, askıda fatura, askıda et görüyoruz!

Görmek istemediğimiz her şeyi görüyoruz...

SON 5 YAZISI

Beydağına Derdimi Döktüm

19 Ekim 2023 21:25

OKU

Hizmet Haktır;

31 Ağustos 2023 17:59

OKU

Tek Derdim Hizmetti

19 Ağustos 2023 00:00

OKU

Benim Tek Derdim Hizmet; 2 Bölüm

08 Ağustos 2023 21:07

OKU

Evim Yok Evim...

08 Haziran 2023 09:29

OKU