Ankara'da Hekimhanlılar Rüzgarı Esti
Ankara'da Hekimhanlılar Salona Sığmadı. Derneğin Dayanışma Yemeği Etkinliğine Yoğun İlgi Gösterildi
Hekimhan ve Malatya kültürünü başkentte buluşturan Dayanışma Yemeğinde yoğun katılım, yöresel lezzetler ve türkülü program akışıyla gelen misafirlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hekimhanlılar Dayanışma Yemeği etkinliği buluşması yoğun katılımla gerçekleşti. Geceye Siyaset, Bürokrat, İş Dünyası, STK Temsilcileri, Hekimhan ve Malatyalılar yoğun ilgi gösterdi.
Ankara Hekimhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen geleneksel buluşma programı, başkentte ve çevre illerde yaşayan Hekimhanlı ve Malatyalı hemşerileri aynı çatı altında buluşturdu, birlik beraberlik mesajları verildi.
Program kapsamında Hekimhan ve Malatya mutfağının özgün lezzetleri davetlilerle buluşturulurken, gecede sahne alan birbirinden değerli sanatçılar seslendirdiği Hekimhan ve Malatya yöresine ait türkülerle geceye renk kattı. Yöresel müzik ekibinin sahne performansı, halaylarla salonda coşkulu bir atmosfer oluşturdu.
Düzenlenen etkinliğe; eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Aknişan, Anadolu Birliği Genel Başkanı Bedri Yalçın, CHP Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteri Deniz Çakır, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Gürbüz, Ankara Pütürgeliler Dernek Başkanı Ecz. Güzin Koçak, Eski Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, Eski Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Başkent Malatyalılar Birliği Genel Başkanı Mehmet Canpolat, Ankara Arapgirliler Dernek Başkanı Hüseyin Özdemir, İş İnsanı Erhan Özcan, İş İnsanı Süleyman Bilgili, Ankara Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Mahmut Cücemen ile siyasi parti temsilcileri, İlçe Belediye Başkanı, belediye meclis üyeleri, iş insanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Açılış konuşmasında Ankara Hekimhanlılar Derneği Başkanı Vahap Uzunoğlu, katılımcılara teşekkür ederek derneğin yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgi paylaştı. Başkan Uzunoğlu, Ankara ve Bölge İllerde yaşayan Hekimhanlıların tanışıp kaynaşması adına bu tip etkinlikleri geleneksel olarak sürdürüyoruz ve Ankara ile Hekimhan arasında sosyal ve kültürel köprü oluşturmaya devam ediyoruz.
Ankara’da yıllardır hayırseverlerimizin katkılarıyla yüzlerce öğrenciye burs vermeye devam ediyoruz. Bu sene Hekimhan’da yüzlerce öğrenciye hayırseverler ve yönetim kurulumuzun desteği ile kırtasiye, okul çantası ve giyecek yardımında bulunduk.
Göreve geldiği günden bugüne kadar bizlerin yanında olan desteğini bizlerden asla esirgemeyen Hemşerimiz Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’e de tüm Hekimhan ve Malatyalılar adına teşekkürlerimi sunuyorum…
Ayrıca bugün burada salonu hınca hınç dolduran desteğini hiç bir zaman esirgemeyen, bizleri her zaman destekleyen yanımızda olan ve siz kıymetli hemşerilerime şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum” dedi.
Program sonrasında Hekimhan’ın tanıtımına katkı sağlayan yazar, sanatçı ve iş insanlarına günün anısına plaket takdim edildi.
Bakmadan Geçme