• Haberler
  • Politika
  • Başkan Zelyurt: Hudut Namustur. Biz Bu Yükü Milletin Omzunda Bırakmayacağız!

Başkan Zelyurt: Hudut Namustur. Biz Bu Yükü Milletin Omzunda Bırakmayacağız!

Anahtar Parti Malatya İl Başkanı Erdoğan Zelyurt Düzensiz göç sorunu ve Sınır güvenliği endişelerini dile getirdi' Sessiz İstilaya Sessiz Kalınmayacak' dedi.

          Anahtar Parti Malatya İl Başkanı Erdoğan Zelyurt Düzensiz göç sorunu ve Sınır güvenliği endişelerini dile getirdi“ Sessiz İstilaya Sessiz Kalınmayacak” dedi.

A PARTİ’DEN MİLLİ GÜVENLİK RESTİ

         Anahtar Parti (A Parti) İl Başkanı Erdoğan Zelyurt, yaptığı basın açıklamasında Türkiye’nin düzensiz göç sorunu ve sınır güvenliğine dair çarpıcı veriler paylaşarak çözüm vizyonunu kamuoyuyla paylaştı.

           Başkan Erdoğan Zelyurt yaşananların artık sosyo-ekonomik ve güvenlik boyutlarıyla" ertelenemez bir milli mesele" haline geldiğini vurguladı. 
Gerçeklerle Yüzleşiyoruz

           Anahtar Parti Malatya l Başkanı Erdoğan Zelyurt, Türkiye'nin yıllardır göç baskısı altında olduğunu belirterek şu verileri paylaştı:” 3,6 milyon Suriyeli geçici koruma altında; yaklaşık 1,5 milyonu kayıt dışı çalışıyor.

            1,2 milyonun üzerinde Afgan, Pakistanlı, Iraklı ve Afrikalı düzensiz göçmen ülkede. 2023 yılında 340 bin kaçak göçmen sınırda yakalandı (2022: 280 bin). “Bu, sadece bir insani kriz değil; kamu güvenliğini, ekonomiyi ve toplumsal huzuru tehdit eden yapısal bir sorun haline geldi.” A Parti’den Düzensiz Göç Çözüm Planı A Parti’nin düzensiz göç ve sınır güvenliği politikası dört stratejik başlık altında toplandı:

. Sınır Güvenliği Reformu:  Akıllı sınır teknolojileri (drone, sensör, biyometrik sistemler) yaygınlaştırılacak.

• Sivil-asker iş birliğiyle “Sınır Güvenlik Komutanlığı” kurulacak. 2. Göç Başkanlığının Güçlendirilmesi:

• Göç yönetimi, çoklu bakanlık yapısından çıkarılarak liyakat esaslı, bağımsız bir yapıyla yönetilecek. 3. Geri Dönüş Stratejisi:

• Gönüllü ve güvenli geri dönüşler için uluslararası destekle programlar başlatılacak.

• AB ile geri kabul anlaşmaları etkin işletilecek.

• Vatandaşlık süreçleri sıkılaştırılacak, demografik yapı korunacak.

• Ekonominin ihtiyaç duyduğu istihdam seviyesini esas alarak, geri dönüş sürecini dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde planlayacağız.

        Millete Söz, Hududa Sahip Çıkacağız diyen Anahtar Parti Malatya İl Başkanı Erdoğan Zelyurt, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Hudut namustur. Biz bu yükü milletin omzunda bırakmayacağız.

          Bu sadece hükümetlerin değil, hepimizin meselesidir. A Parti, sınır güvenliğini sağlayacak, göç krizini yönetebilecek tek somut yol haritasına sahiptir. Milletimizin huzuru için buradayız, göreve hazırız.” Bülten
 

Bakmadan Geçme

Malatya Derin Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!