Depremlerde Vefat Eden Personel ve Öğrencilerin İsimleri Laboratuvarlara Verildi

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde kaybettiği idari ve akademik personeller ile öğrencilerin isimleri laboratuvarlara verildi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

         6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde kaybettiği idari ve akademik personeller ile öğrencilerin isimleri laboratuvarlara verildi. 

         6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden personel ve öğrencilerimiz için Battalgazi kampüsünde bir hatıra ormanı oluşturuldu. Depremde kaybedilen öğrencilere de senato kararıyla Fahri Mezuniyet Belgesi verildi. 

       Adı geçen açılışlar ve belge takdimi için 6 Şubat tarihinde ailelerin kendi programları olduğundan dolayı gerçekleştirilemeyen etkinlikler bugün yapıldı. Battalgazi yerleşkemizdedepremde vefat eden Tıp Fakültesi hocalarımız Dr. Öğr. Üyesi Nusret Ayaz ve Arş. Gör. Saadet Merve İlçin’in adları verilen anatomi laboratuvarlarının açılışı yapıldı. İdari personelimiz Aynur Sevim’in adı da Ziraat Fakültemizde bir laboratuvara verildi. 

       Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Recep Bentli: “6 Şubat 2023 depremlerinde bizler de idari ve akademik personelimiz ile öğrencilerimizi kaybettik. Bu deprem şehitlerinin anılarının yaşatılması için adlarını laboratuvarlarımıza verdik. Tıp Fakültesi personellerimizin adlarını da anatomi laboratuvarlarımıza verdik. Tıp Fakültemiz taşınsa da bu laboratuvarların bu adlarla yaşatılması için yeni yerlerinde de bu isimlerle anılacaklardır. Kederli ailelerine tekrar başsağlığı diliyorum.” dedi.  

       Depremde vefat eden öğrencilerimiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi-Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümüöğrencisi Fırat Sarıaslan,Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi-Yazılım Mühendisliği BölümüöğrencisiElif Kevser Akça, Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu-Elektronik ve Otomasyon Bölümüöğrencileri Mert Eren Yıldırım ve Tülin Kaymaz, Hekimhan Meslek Yüksekokulu-Tasarım Bölümü öğrencisi Nurullah Konyalı, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi-Görsel İletişim Tasarımı BölümüöğrencisiMuhammet Sadık Ergün,Battalgazi Meslek Yüksekokulu-Bahçe TarımıProgramı öğrencisiBeyza Nur Aydın,Doğanşehir Meslek Yüksekokulu-Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik BölümüEmine Karaömer’in adları da kendi birimlerindeki farklı laboratuvarlara verildi. 

       Ayrıca bu öğrencilerimiz adına hazırlanan Fahri Mezuniyet Belgeleri de programa katılabilen ailelerine takdim edildi. 
 

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN