Emekliye Dev Bayram İkramiyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde: 'Emekli ikramiyesini 3 bin liraya çıkıyoruz. Gayemiz emeklilerimize nefes aldırmak'

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

          Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emekliye müjde: “Emekli ikramiyesini 3 bin liraya çıkıyoruz. Gayemiz emeklilerimize nefes aldırmak”

            Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Ordu mitinginde konuştu. Erdoğan," Emekli ikramiyesini 3 bin liraya çıkardık." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Rabbime hamd ediyorum, bana böyle yol arkadaşları lütfettiği için. Bizim siyasetimiz eser siyasetidir. Bizim CHP gibi ne kendi iç kavgasından başını kaldıramayan siyasetimiz yok. Hasret gidermek, vatandaşın desteğini istemek için her şehirde rakiplerimize meydan okuyoruz. 

        Eser ve hizmet siyasetinde bizimle yarışacak kimse yok. Kara kaşımıza kara gözümüze millet bizi sandıktan çıkarmıyor değil mi? sadece bu kadar da değil bizimle vizyonda programda projede yarışacak rakip tanımıyoruz. Karşımıza çıkanların bir kısmının kendilerine bile hayrı yok.

EMEKLİ İKRAMİYESİNİ 3 BİN LİRAYA ÇIKARIYORUZ

             Kalkınma programlarımızı, insanımızın ve şehirlerimizin meselelerini yakından takip ediyoruz. Küresel gelişmelerin etkisi ile ülke olarak içinden geçtiğimiz meşakkatli sürecin insanımızı nasıl yorduğunu biliyoruz. Bir de 6 şubat depremlerinin 104 milyar dolarlık maliyeti eklememiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın çalışacak iş bulabilmesine, evine ekmek götürecek rızık kapısına imkan sağladık. Acı reçeteler yerine dengeleri politikaları yeğledik. 

         Bu mücadelenin bedelini beraberce ödüyoruz. Bütçeyi hazırlarken tüm kesimlerin satın alma gücünü gözettik. Ek tedbirlerle destek sağlıyoruz. En düşük emekli maaşını 10 bin liraya çıkarmanın, 5 bin liralık ödemenin maliyeti 300 milyar liradan fazladır. Gayemiz emeklilerimize nefes aldırmak. Emeklilerimizin bayram ikramiyesinde artış yapmayı planlıyoruz. 

           Eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye geliri yoktu. 2018’de biz getirdik. Önümüzdeki bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz. Bunu alacak olan 16 milyon kişi var. Hayat pahalılığı sorununu çözünce diğer alanlarda daha rahat yol alacağız.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN