Malatya'da Hizmete değil Birilerinin Adamı Önemli Galiba

Özellikle Malatya'mızda her dönem dışarıdan gelen ithal adaylara şimdi yerel seçimlere de dahil edilmesi artık akılla izah edilemeyecek durumda tepki almakta

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

          31 Mart Yerel Seçimlerine her geçen gün yaklaşılırken Partilerin Belediye Başkan Adayları açıklamaları sürprizleri de beraberinde getirmeye devam ediyor.

         Özellikle Malatya’mızda her dönem dışarıdan gelen ithal adaylara şimdi yerel seçimlere de dahil edilmesi artık akılla izah edilemeyecek durumda tepki almakta 

          6 Şubat depremleri öncesine kadar Türkiye’de AK Belediyeciliğin başarılı örneğinin verildiği Malatya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dahi takdir edilirken şimdi övgüye mazhar olan Belediye Başkanı Gürkan’ın yeniden aday gösterilmemesi tam bir sürpriz olurken Malatyalılarda ise hayal kırıklığı yaşanmasına sebep oldu.

            Yaptığı devasa hizmetlerin yanı sıra hakkında bir tek şaibesi dahi çıkmayan şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmetleriyle eleştirilmeyen sadece bazı grupların algı operasyonlarıyla yıpratılmak istenen ve bunda da Malatya’nın kaderiyle oynamak isteyenlerin başarılı olduğu Malatya Büyükşehir Belediyesinde Başkanı Selahattin Gürkan’ın aday gösterilmemesiyle son buldu.

          Sadece kimliğinde Malatya doğumlu yazan ve 3,5 yıl Malatya İl Özel İdaresi genel sekreterliği görevinde bulunduktan sonra tekrar Malatya’yı terk ederek bir daha gelmeyen bir ismin Büyükşehir Belediyesine aday gösterilmesi ise Malatya kamuoyunda halen sorgulanmaya devam ediyor.

SELAHATTİN GÜRKAN HİZMETTEN BAŞKA NE YAPTI? 

           Malatya Kamuoyunda sorgulanan Selahattin Gürkan ne oldu da aday gösterilmedi bir çırpıda silindi. Belediyeyi Borç Batağından kurtardığı için mi? Kangren olmuş yılların trafik sorununu alternatif yollarla çözdüğü için mi? Kayısının geleceğinin dorun olarak çıkarttığı için mi? Türkiye Yüzyılına Malatya'yı AK Belediyeciliğin en güzel örneğini sergilediği için mi?

           Dünyada eşi benzeri olmayan 6 Şubat depremlerde yine Malatyalılar ile sahada olduğu için mi? Yaptırdığı eserlerle mi? Yoksa Malatya’nın en ücra köşelerine kadar götürdüğü devasa hizmetler mi? Başkan Gürkan’ı adaylıktan etti.. 

           Bunu birilerinin çıkıp kamuoyuna anlatması gerekiyor. Yoksa bu iş çok su götürecek. Yeni aday Sami er’e referans olanlara da sormak gerek” Siz Şimdiye kadar Ankara’da Malatya için ne yaptınız? Hayatınız boyunca Sizin ne katkınız oldu? Selahattin Gürkan Malatya’ya hizmetten başka ne yaptı? Büyükşehirde yaşanan sorun ilçe aday belirlenmeşnde de yaşanırsa şaşırmayalım.

ADAY BELİRLEME KRİTERLERİ NEYE GÖRE YAPILIYOR?

            İlçe Belediye Başkan Adayları da Doğru Tercih Yapılmaz İse Geçmiş Olsun.demek içten bile değil Halkın sesine kulak verilmediği takdirde yarın seçimlerde bu ilçeler nasıl oldu diye oturup sızlanmak ta bir fayda vermeyecek. 

             Mevcut belediye başkanlarının karneleri performansları elbette vardır. Bunları göz ardı edipte yarın hizmeti geri plana itip birilerinin ağır basmasıyla isimler belirlenirse işte o zaman sonun başlangıcı gibi gereken cevap halk tarafından gelmesi kaçınılmaz olur.

AKÇADAĞ’I ÖRNEK ALIN ve YİNE HATA YAPMAYIN

          Bir dönem AK Parti belediyesinde olan ve daha sonra Bağımsız adaya kaptırılan belediye başkanlığı çok güzel ders çıkarılacak bir örnektir.

          AK Parti’nin kalesi olan Akçadağ ilçesi nasıl olur da belediyeyi alamaz diye niye düşünmezler? Doğru isim, Doğru aday ve Halkın benimsediği aday gösterilmez ise sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır olur. Bu yerel seçim Genel seçim değil.

          Akçadağ gibi önemli bir ilçeyi kazanmanın yolu Halkın adayını göstermektir. Kamuoyuna, vatandaşa kulaklarını tıkamayla sorun çözülmez. Birkaç kişinin lafıyla bu olsun mantığı hiçbir zaman tutmadı tutmaz. 

          Bu dediğimiz tüm ilçeler için geçerli. Kimse seçimi çantada keklik görmesin. Bilmem anlatabildik mi?

MALATYA DERİN HABER - ÖZEL
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN