• Haberler
  • Genel
  • Malatya'da İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı

Malatya'da İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) toplantısı, AFAD İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

           Malatya’da afet risklerinin azaltılması, afetlere karşı daha dirençli bir kent oluşturulması amacıyla hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) toplantısı, AFAD İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

        Toplantıya; Malatya Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra, Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mehmet Beytur, İlçe Kaymakamları, AFAD Daire Başkanı Mehmet Ali Öncü, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, İlçe Belediye Başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Behcet Bakır, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

      Vali Seddar Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada; “Hepinizin bildiği üzere olası afetler öncesi yapılan risk azaltma çalışmaları oluşabilecek daha büyük kayıpları engelliyor. Diğer bir husus ise, kamusal maliyetleri ciddi anlamda düşürüyor.

        O nedenle risk azaltma çalışmaları yapılmadığı takdirde; yaşanılan bir afette hem can ve mal kayıpları artmakta, hem de kamu kaynağı israfı söz konusu olmaktadır. Bu sebep ile risk azaltma çalışmalarını önemsemeli ve takibini yapıp sorumluluklarımızı paylaşmamız gerekiyor.

      Çalışmalar tam bir koordinasyon içerisinde yürütülmeli gerek bölge kuruluşlarımız gerekse Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşları belirlediğimiz hedeflere ulaşılması konusunda gereken çabayı göstermelidir. Diğer hususları elbette ayrıca ele alacağız. Veri girişleriyle ilgili daha hassas olunması gerektiğini düşünüyorum.

     Birinci derece sorumlu olan kişi, örneğin bölge müdürüyse bölge müdürü; Büyükşehir Belediyesi ise buradaki bürokratik süreçten sorumlu genel sekreterimiz; ilçe belediyelerinde ise bizzat belediye başkanları sorumludur. Dolayısıyla herkes veri girişlerini bizzat takip etmelidir. Buraya gerçekten bilgili, donanımlı ve bu işi takip edebilecek personelin istihdamının sağlanması da önemlidir.

         Elbette konu ile ilgili tespitlerimiz var. Bana sunulan raporlarda nerelerde eksiklerimizin olduğu, nerelerde yavaş ilerlediğimizin bilgileri elimde mevcut. Bugün sizlerle afet risk azaltma çalışmaları hakkında detaylı istişarelerde bulunmuş olacağız.” dedi.

        Akabinde toplantı, kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerinin detaylı sunumu ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme

Malatya Derin Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!