Şehir Planlamacısı Murat Aslan' Yerinde ve Güçlendirme Projelerine Destek Vereceğiz'

Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Şehir Planlamacısı Murat Aslan, Deprem sonrası kendi evini yapmak isteyen vatandaşlarımız için ilçemizin imar planlarını düzenleyeceğiz.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

       Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Şehir Planlamacısı Murat Aslan, Deprem sonrası kendi evini yapmak isteyen vatandaşlarımız için ilçemizin imar planlarını düzenleyeceğiz. Ayrıca, teknik personellerle projeyi hızlandıracağız. Afet yönetimi ofisimiz aracılığıyla Bakanlık kaynaklarının aktarımını sağlayacak ve takibini yapacağız.

        6 Şubat depremi sonrası Yeşilyurt çok ağır hasar aldı. Bölgemizde Çok sayıda bina yıkıldı. Halen yıkılmasına karar verilen çok sayıda binada yıkılmaya devam ediyor. Bu arada güçlendirme yapılması gereken binalarımız var. Depremin yaralarını hızlı sarmak ve Yeşilyurt'u bir an evvel ayağa kaldırmak için yerinde dönüşümün hızla ele alınması gerekiyor.

       Güçlendirme projelerinin mutlaka hızlandırılması gerekiyor. İnşallah 31 Mart'ta seçildiğimiz taktirde hızlı bir şekilde Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde kuracağımız Afet yönetimi ofisimiz aracılığıyla Güçlendirme ve Yerinde Dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlarımıza Proje desteği vereceğiz. 

KADİM YEŞİLYURT’U ( ÇIRMIHTI ) TARİHİ DOKUSUNA UYGUN YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

        Başkan Adayı Şehir Planlamacısı Murat Aslan, Kadim Yeşilyurt’u  ( Çırmıhtı ) , Gündüzbey ve Konak gibi tarihi yerlerimizdeki ev ve iş yerlerini aslına uygun dokusuyla yeniden imar edip eski günlerini aratmayacak şekilde yeniden ve yerinde inşa edeceğiz.

ŞEHİR PLANLAMACISI MURAT ASLAN, YOLUN ALT VE ÜSTÜNE 2 ACİL AFET TOPLANMA MERKEZİ KURACAĞIZ

         Yeşilyurt bölgemizde yolun  altı  ve  üstü  tabir edilen  iki  bölgemizde geniş  alan  üzerine kurulu  afet toplanma  merkezi kuracağız. Burada Afet sonrası acil eylem planını harekete geçirmek için  içerisinde helikopter pisti, toplanma alanları, acil  ihtiyaç depoları, gıda ve  yiyecekler için soğuk  hava  depoları, ihtiyacı görecek sağlı  merkezleri, Afet durumunda barınmak  için  acil sığınma merkezleri ve  sosyal  yaşam merkezleri  kuracağız. 

        Bu geniş alana kuracağımız Acil Afet Toplanma merkezi sadece afet hallerinde değil oluşturulacak yeşil alanlar, cafeler, sosyal ve kültürel alanlarla yılın 12 ayı milletimize hizmet verecektir dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN