Yeni Malatyaspor'un Durumuna Dair?

Malatya Futbol Şehri İken Neden Yeni Malatyaspor Yalnızlığa Terk Edildi?

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

AZMİ ÖZAKÇAKOCA’NIN KALEMİNDEN…

Malatya Futbol Şehri İken Neden Yeni Malatyaspor Yalnızlığa Terk Edildi?

         Önce Efsane Malatyaspor Daha sonra Yeni Malatyaspor. Bu takımlara neler oldu? Nerden nereye…

           Bir Futbol şehri olan Malatya Neden Bir anda futbola küsmüş bir şehre dönüştü veya.Dönüştürüldü. Bunları sormak Malatyalıların hakkı olduğu kadar Yöneticilerin ve siyasilerin de açıklama yapması konuyu gerçekliğiyle ortaya koyması bir görevdir. 

        Yapılan yeni stat Malatya’ya iyi gelmedi. Eski Stad Malatyalıların ihtiyacına yeterine cevap veriyordu sadece etrafını modernize ederek Beden terbiyesinin alanını stada katmak ve stadı çevreleyen dükkanlar yaparak hem gelir elde edilmesi hem de modern bir yapıya kavuşturulması iyi olmaz mıydı?

ESKİ STAD MALATYA’NIN HAFIZASIYDI MALATYALILARIN HEPSİNİN BİRER ANISI VARDI

          Malatya’nın stadını niye yıktınız bari yıktınız yerine yenisini yapaydınız. Törenler, Konserler, Maçlar şehirle bütünleşerek coşku içerisinde yapılıyordu. Esnaf, memur, işçi, emekli, öğrenci vs. herkes rahatlıkla yaya olarak gidebilecek bir mekandı. 

           Hele de birde takımımız galip geldiyse Taraftarların şehir içerisinde bayraklarla tezahürat eşliğinde coşkusu ise her şeye değerdi. Esnafın desteği vatandaşın ilgisi unutulmaz heyecan verirdi. Eski stad bu şehrin hafızasıydoı. Malatyalıların herkesin mutlaka bir anısı vardı. Yaşayan Tarihti.

           Yeni stada gelince özel aracı olamayanın vay haline. Gerçi özel araçla giden de park sorunu, araç trafiğinin içinden çıkılamaz hali akabinde otobüs ile evine gitmek isteyenlerin trafik çilesi ve saatlerce yolda zaman kaybı da cabası.

MALATYASPOR’UN GERÇEK TARAFTARI ESNAF ve ÖĞRENCİLERDİ BU ŞEHİRDE YAŞAYANLARDI

            Malatya’nın gerçek taraftarı. Esnaf ve öğrencilerdi. İşçi ve emekçilerdi. Malatyalıydı. Halen takımı yalnız bırakmayan Taraftarlara ve Derneklere çok şey borçluyuz. Gece gündüz halen takımın yanındalar. Eski stad park alanına ‘ dönüştürülerek atıl bir yer haline geldi. Buna sebep olanlar yıkılıyor diye sevinenler ve vesile olanları Malatyalı da Tarih te affetmeyecek. Yeni stad ‘ın uzak olması ve esnafın ve öğrencilerin maça uzak olduğu için gidememesi gerçek taraftar gücünü kaybettirdi.

TAKIMDAKİ KÖTÜ GİDİŞATLAR ve KÜMEYE GİDİŞ SERÜVENİ

           Şimdiye kadar gelen olaylar incelenmezse, Yanlış kararlar, yanlış transferler ve hoca tercihleri takımı küme düşürdü. Bunun da bir suçlusu elbette olacak. Yönetimler neler yaptı? Niye Bu duruma getirildi Bunlar sorgulanmadığı sürece bir adım yol kat etmek ve düzlüğe çıkmak mümkün gözükmüyor.

            Üzerine birde korona ve 6 Şubat Depremleri Yeni malatyaspor’u içinden çıkılamaz bir duruma soktu. Yeni sezona çok az bir süre kaldı. Görünen o ki yine siyasilerimiz başkan Adil gevrek ve yönetimini yalnız bırakıyor izlenimi var. Tabi onlarda kendilerine göre haklı yanları var.

          Şu an Takımda ve yönetimin kamuoyunda güven sorunu var. Yöneticiler kendilerini ifade etmek zorunluluğunda. Güven problemi ortadan kalkmadığı sürece Yönetime finansal konuda destek zor görünüyor. Buna bağlı olarak Malatya Kamuoyu da gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. 

           Hesap verebilen bir yönetim. Takımı kaç lirayla yani artı ve eksi aldığında ne kadardı şu an ne kadar? Gelir gider tablosunun şeffaflığı, Yönetimlerin verdiği katkılar ne kadar? vs. Bunları da konuşmadan, sorun çözülemeyeceğe benziyor.

         Bu takım kasasında para var olarak bu yönetime verildi. Şimdi 17 Milyon EURO borç yönetim olarak kamuoyuna açıklandı. Haliyle herkes paralı takım nasıl borç batağına düştü diye düşünüyor. Son yapılan toplantıda anladığım bu Takım kalan üç dört  futbolcu ile ve U19 u 17 ile takviye edilerek lige başlayacak.

BİR ŞEHRİN YARALARI SPORLA SARILIR

         Bu takımın birinci ligde buraya gelmek için 10 yıl beklediğini herkes biliyor. Yeni Malatyaspor ligde kalmalı. Devir küslük devri değil. Bir şehrin yaraları sporla sarılır. Stres atmak isteyenlerin en iyi ilacı spordur. Transfer tahtası mutlaka açılmalı. 

          Malatya’da iş yapacak firmalara Malatyaspor’a yardım yapma şartı sunulmalı takımın tesisleri ve stad bir an önce kullanılır hale getirilmeli. Elimizde süper ligde başarılı olan ogün özçiçek gibi bir oyuncu var. İyi bir paraya satıla bilinir. Bu parayla takımın acil ihtiyaçları karşılanır. 

         Takımın başına takıma emek vermiş Ali Ravcı gibi Hakan çalışkan gibi Malatya’nın değerli hocaları gelmeli. Akla gelen soru tüm bunlardan sonra Yeni Malatyaspor’un durumu projemiydi? Sorusu. Yok değilse gün birlik günü.

         Sözün kısası Yeni Malatyaspor bir an önce takım lig havasına sokulmalı bu ligde düşmek çok kolay Giresunspor’da gördük bunu ama çıkmak çok zor bulunduğumuz yerin kıymetini bilelim ve bu takıma yazık etmeyelim…..
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN