Yeşilay Cemiyetinden' Bağımlılıkla Mücadelede Öğretmenlerimizin Rolü'

Malatya Valisi Ersin Yazıcı 'Bağımlılıkla Mücadelede Öğretmenlerimizin Rolü' Konulu Programa Katıldı

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

          Malatya Valisi Ersin Yazıcı “Bağımlılıkla Mücadelede Öğretmenlerimizin Rolü” Konulu Programa Katıldı

         Vali Ersin Yazıcı,Malatya Kongre Kültür Merkezinde Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadelede Öğretmenlerimizin Rolü”konulu programa katıldı.

          Yeşilay tarafından geliştirilen, teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan eğitim programına; Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süryal Sarıbaş, İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, Malatya Kızılay Şube Başkanı Sadi Ergül ve STK temsilcileri katıldı.

          Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla program, katılımcıların konuşmalarıyla devam etti.

          Çağımızın en büyük problemlerinden birinin bağımlılık mücadelesi olduğunu söyleyen Vali Ersin Yazıcı “Çok değerli STK temsilcileri ve öğretmen arkadaşlarım önemli bir konu için bugün buradayız. Bizi bu önemli konuda bir araya getiren başta Yeşilay olmak üzere ve destek ve emek kurum kuruluşlarımıza öncelikle teşekkür ederim. Benden önceki konuşmacıların ifade ettiği gibi yaşanan gelişim ve değişimlerle beraber yeni bağımlılık türleri ortaya çıkmıştır. 

         Keyif verici olarak tasvir edilse de başta uyuşturucu olmak üzere bütün bağımlılık türleri insan sağlığını çok kötü etkileyip bütün değerlerini yok etmektedir. Bağımlılıklarla mücadele konusunda burada bulunan herkese görev düşmektedir. 

          Gençlerin kötü alışkanlıklara bulaşmaması konusunda başta ilk görev, anne babalara sonrasında ise burada bulunan bütün eğitimcilere düşmektedir. İş hayatıyla birlikte anne ve babanın günümüz itibariyle çocuklarıyla vakit geçirme süresinin azalmasıyla beraber öğretmen arkadaşlarımızın çocuklarla ilgili sorumlulukları artmaktadır. 

         Sizler bu konuda bizden çok daha bilgiye ve tecrübeye sahipsiniz. Meslek hayatım boyunca çocuklar, gençler, hak ve zaruret içerisinde olan insanlar önceliğim olmuştur. Toplum olarak çocuklarımızın bu illetle tanışmaması için mücadele etmemiz gerekir. Meslek hayatım boyunca da bu konu da çok ciddi mücadeleler verdim.” dedi.

         Vali Ersin Yazıcı’nın gerçekleştirmiş olduğu konuşmanın ardından müzik dinletisi ile program devam etti.

          İl Sağlık Müdürü Erhan Berk’e, Yeşilay Malatya Şube Başkan Yardımcısı Uzman Psikiyatrist Doktor Ömer Furkan Yılmaz’a plaket takdim etti. 

          Akabinde eğitim programı, hediye çekilişinin gerçekleşmesi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 
 

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN