AK Parti Malatya Heyeti Ankara'da

AK Parti Malatya Heyeti Ankara'da Malatya'nın kalkınmasına yönelik Ziyaretlerde bulunuyorlar.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

         6 Şubat depremlerini yaşayan Malatya’nın ayağa kalkması için Ankara’ya heyet olarak giden AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, İhsan Koca, Abdurrahman Babacan, Malatya  Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın önemli ziyaretlerde bulunarak yapılacak projeleri istişare ettiler.

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelen Malatya Heyeti Deprem sonrası süreci aktararak Malatya’nın kalkınmasına yönelik projeleri ele aldılar. 

        AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak sosyal medya hesabından ziyaretlerle ilgili yayınladığı açıklamasında” İl Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte; Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ı ziyaret ederek, Malatya'mızın kalkınması için yapılacak projeleri ele aldık.  

           Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum.”

           Akabinde heyet olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Numan Kurtulmuş Beyefendi’yi makamında ziyaret ettik. Malatya’nın sorunlarını dile getirdik. Malatya’mızın yatırımları, projeleri ve deprem sonrası süreciyle ilgili çalışmaları istişare ettik. Kendilerine nazik kabullerinden ötürü teşekkür ediyorum.

            TBMM Çevre Komisyonu Başkanımız Sayın Murat Kurum ile bir görüşme gerçekleştirdik. Malatya'mızı derinden etkileyen 6 Şubat depremleri sonrası ortaya çıkan durumlar, yasal mevzuat, sürdürülebilir bir yaşam ve  çevre şartları değişimleri çerçevesinde herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için atılan ve atılması gereken adımlar üzerinde konuştuk. 

          Malatya'mızın yeniden inşa ve ihya sürecinde çevresel denge ve bu dengeyi korumak, her türlü denetim ve faaliyetler açısından TBMM Çevre Komisyonu'nun çalışmaları büyük önem arz ediyor. 

            Ayrıca Malatya’mızı ihya ve inşa sürecinde hemşerilerimizle istişare ederek bütüncül bir bakış açısı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda rezerv alanlar konusunda da hassasiyetle çalışmalarımız devam ediyor. 

            Malatya’mızın ihyası ve inşası için durmadan ve yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Her şey Malatya’mızın geleceği için." 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN