Akçadağ'da Siyasi Dengeler Sıkıntılı

Seçimlerde Siyasi Partiler adaylarını açıklamaya başlarken her gün dengeler de değişmeye devam ediyor.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        Seçimlerde Siyasi Partiler adaylarını açıklamaya başlarken her gün dengeler de değişmeye devam ediyor.

      2019 Yerel seçimlerinde Akçadağ Belediye Başkanlığını az bir fakla Bağımsız adaya kaptıran CHP Bu defa da çok önemli isimleri es geçerek tabanın ve Akçadağlıların benimsemediği ismi aday olarak göstermesiyle şimdiden yerel seçimler yarışından koptuğu İlçede dillendiriliyor.

     AK Parti’nin bir zamanlar kalesi olan Akçadağ ilçesinde 2019 da aday tercihlerine bağlı olarak seçimi Bağımsız aday Ali Kazgan’a kaptırmış CHP İse az bir fakla seçimlerden yenik ayrılmak durumunda kalmıştı.

        2024 Yerel seçimlerinde ise tablonun değişmeyeceği CHP’nin halkta ve tabanda fazla benimsenmeyen Dr. Vahap Şahin’i göstermesiyle şimdiden Akçadağ ilçesinde kulislerde sesli olarak dillendirilirken AK Parti Akçadağ Adayının da halkta karşılığı olmadığı takdirde yine kaybetme şansının yüksek olacağı, buna paralel Bağımsız adayların ve mevcut başkan Ali Kazgan arasında olacağı görülüyor.

         Akçadağ Belediye Başkanlığında görülen tablo çıkacak bağımsız aday kim olur? Ne getirir? Kimle kaybettirir veya kazandırır, llçede şu an çalışmalar ve görüşmeler had safhada devam ediyor. 

           Akçadağlılar ise İstedikleri adayların olmasını, İthal aday istemediklerini dayatma veya tanınmayan isimlerin kabul görmeyeceğini belirterek faturasının çok ağır olacağını sebep olanlardan da mutlaka hesabının sorulmasını beklediklerini belirtiyorlar.

         Akçadağ Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP’den Bayram Özcan, Necmettin Kurnaz ile AK Parti’de Battal Tuncal, Murat Maskar, Osman Güde gibi halkta karşlığı olan isimler öne çıktığı halde aday gösterilmezken seçimlerde hezimet yaşayacaklarının kaçnlmaz olacağını belirtiyorlar.
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • SEVİM TUTAL | 29 Ocak 2024 12:25

    AKCADAGI BU DONEM VEKIL HANIM KARISTIRDI. TARAFAİZ OLMASI GEREKİRKEN YANLISA İMZA ATTI BUNUN SONUCU CHP YE YARAMAKTADIR

BUNLARA DA BAKIN