Elazığ Milletvekillerinden Ortak Baskil Kayısısı Açıklaması

Mv. Erol' Elazığ'ın 5 milletvekili olarak ifade etmek isteriz ki, Elazığ ve Malatya: Aynı Toprağın, Aynı Güneşin Isıttığı, aynı güneşin aydınlattığı kardeş şehirlerdir'

26. Dönem CHP Tunceli Milletvekili 27. ⁠ve 28. Dönem CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında dünyaca Ünlü meşhur Malatya Kayısısının yanında Baskil kayısısını tescil edilmesi gerektiğini Malatya ile hiçbir sorunlarının olmadığını paylaştı.

CHP Milletvekili Gürsel Erol Sosyal Medya hesabından yayınladığı mesajında' Elazığ'ın 5 milletvekili olarak ifade etmek isteriz ki, Elazığ ve Malatya: Aynı Toprağın, Aynı Güneşin Isıttığı, aynı güneşin aydınlattığı kardeş şehirlerdir.

Malatya'da olduğu gibi Elazığ'ımızın da Baskil İlçesinin bereketli topraklarında yetişen, tadı ve aromasıyla öne çıkan Baskil kayısımız ülkemizin bir değeridir, kıymetidir…

Elazığ kayısısı, kendine has aromasını aldığı uygun iklimi ve toprağıyla farklı bir lezzete sahiptir. Kaysının yıllardır 'Malatya kayısısı' adı altında anılmasına bir itiraz değildir amaç. Yapılan tescilde bir tescil eksikliğinden kaynaklanan bir duruma işaret edilmektedir.

Herhangi bir şehir veya üreticiye yönelik bir eleştirinin olmadığına, tescile yönelik bir eksikliğe işaret edilmektedir.

Bu mesele, Elazığ–Malatya kardeşliğini zedeleyecek bir konu değildir; bilakis iki kadim şehrimizin üretim, tarım ve bereket ortaklığını daha da güçlendirecek bir adımdır.

Bizler Elazığ olarak, Malatyalı kardeşlerimizin emek ve üretim gayretlerini en kalbi duygularımızla takdir ediyor, kayısının her iki şehir için de ortak bir değer olduğunu vurguluyoruz. Bu konudaki değerlendirmelerin de aynı hassasiyetle anlayış bulacağına inanıyoruz.

Burada dikkat çekilmek istenen husus; farklı coğrafyalarda yetişen ürünlerin kendine özgü niteliklerinin tescil kapsamına alınması gerektiği, farklı illerde yetişen aynı ürünün bir şehre ait olamayacağı vurgulanmaktadır.

Elazığ Baskil kayısımız da bu anlamda ülkemizin gururu olan stratejik tarım ürünlerinden biridir.
Baskil Kaysısının tescilinin de mümkün olacağı ve buna engel bir hal olmadığı vurgulanmaktadır.

Bizim nazarımızda Elazığ ile Malatya, aynı güneşin altında olgunlaşan iki kardeş şehir, aynı sofrayı paylaşan iki dost diyardır. Kardeşliğimizi zedeleyecek hiçbir söz, hiçbir yorum bu bağın gücünü azaltmamalıdır, azaltamayacaktır.

Kalbimiz ve aklımız, her daim memleketimizin bereketiyle; Elazığ ve Malatya'nın kadim dostluğuyla geleceğe yürümeye devam edecektir' İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme