Porgalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Faaliyetine Başladı

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Adıyaman Sınırında bulunan Yerleşim yerlerindeki Porgalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında toplandı.

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Pınarbaşı Kozluk'un ilerisinde Adıyaman Sınırına yakın Yerleşim yerlerindeki Porgalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında toplandı.

Porgalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yakup Topuz öncülüğünde kuruluşunu gerçekleştirirken AK Parti Malatya Milletvekili, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Bülent Tüfenkçi beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Akın, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı ve teşkilat üyeleriyle açılışa katılarak Porgalılarla bir araya geldiler.

Milletvekili Bülent Tüfenkçi' AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanımız Sayın Ramazan Yaylacı ve teşkilat mensubu dava arkadaşlarımızla birlikte, Kıymetli hemşerimiz Sayın Yakup Topuz'un öncülüğünde kurulan Porgalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılış programına katılım sağladık.

Bu tür sivil toplum kuruluşlarının hemşerilik bilincini artırması, sosyal dayanışmayı kurumsallaştırması ve milli-manevi değerlerimizi yaşatması açısından son derece kıymetli buluyoruz.

Bu vesileyle, Dernek Başkanımız Sayın Yakup Topuz'u ve emeği geçen tüm kardeşlerimizi gönülden tebrik ediyor; derneğin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum' diye belirtti.

Porgalılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Yakup Topuz, Malatya'da yaşayan Porgalıları bir araya getirerek tanışmalarını, kaynaşmalarını ve dayanışmalarını sağlamak amacıyla düzenledikleri organizasyona katılan her kese teşekkür ederek;' Amacımız ,hem tanışmak, hem kaynaşmak hem de sosyal alanda bir birliktelik oluşturarak dayanışmayı sağlamaktır.

Bizler, nerede olursa olsun hemşerilerimize ulaşarak her alanda yanlarında olacağız. Konu ne olursa olsun her hangi bir ihtiyacı olan hemşerimize ulaşarak ihtiyacını gidereceğiz, okuyan çocuklarımıza burs bağlayarak eğitimlerini daha rahat bir şekilde tamamlaması için gayret içinde olacağız.

Malatya ve Malatya dışında çeşitli görevlerde bulunan çok değerli Porgalı hemşerimiz var. İrtibat halinde olarak Porga için elimizi değil, gövdemizi ortaya koyacağız.

Köyümüzün çeşitli sorunları var, yolu olmayan mahallelerimiz, suyu yetmeyen yerlerimiz var. Bu konuda yetkilere ulaşarak köyümüzün sorunlarının çözümü için ne gerekiyorsa yapacağız.'

Porgalılarla bir araya gelen Milletvekili Bülent Tüfenkçi ve İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı vatandaşlarla hasbihal ederek istek ve beklentileri istişare ettiler.

Bakmadan Geçme