Arapgir İlçesinde 19 Mayıs Coşkusu

Malatya'nın Arapgir ilçesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı halkın yoğun katılımıyla çeşitli etkinliklerle coşkulu şekilde kutlandı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        Malatya’nın Arapgir ilçesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı halkın yoğun katılımıyla çeşitli etkinliklerle coşkulu şekilde kutlanıyor.

        Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nun da etkinliklere katıldığı ve destek verdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlattığı günün 105. yıl dönümünde Atatürk’ü anma ve Türk Gençliğine armağan ettiği Gençlik ve Spor Bayramı Arapgir Kapalı Spor Salonu’nda coşku ile kutlandı.

        Başkan Cömertoğlu” Milli Mücadele’mizin 105. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.

       Türk milletinin verdiği kahramanca mücadelenin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük eden İstiklal Savaşı'nın başlangıcı olan 19 Mayıs, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. 

         Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanarak, Samsun'dan başlayan bağımsızlık mücadelemiz ile Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. Bizlere düşen görev ise, kahraman ecdadımızın canları pahasına bedeller ödeyerek, bizlere emanet ettiği bu vatanın nasıl bugünlere geldiğini geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize en iyi şekilde anlatmaktır.

           Bizlere bu vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN