- Haberler
- Özel Haber
- Bakan Kurum Bakırcılar Pazarında Özel Açıklamalarda Bulundu
Bakan Kurum Bakırcılar Pazarında Özel Açıklamalarda Bulundu
Bakan Kurum: Çarşımızı tamamladık. Etap etap teslim ediyoruz. Çarşıda kalan kısımları da tamamlayacağız.
Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Eylülde gelmesinden bir gün önce Malatya’ya gelerek inşası biten Bakırcılar çarşısında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Av. İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Ali Bakan, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Akçadağ İlçe Başkanı Kenan Tugal ve partililer tarafından Malatya havalimanında karşılandı.
Bakan Murat Kurum bakırcılar çarşısını gezerek basın mensuplarıyla buluştu. Bakan Kurum açıklamasında” Malatya her geldiğimizde Malatya’mız gelişiyor. Bundan mutluluk duyuyoruz. Burada büyük bir emek var.
BAKAN KURUM: ÜLKEMİZLE, DEVLETİMİZLE, MİLLETİMİZLE GURUR DUYUYORUZ
Tamamlandığında şehrin cazibe merkezi olacak, Malatya’nın en önemli ticari merkezi olan Bakırcılar Çarşısındayız. Herkesin buluşma noktası olacak. Çarşımızı tamamladık. Etap etap teslim ediyoruz. Çarşıda kalan kısımları da tamamlayacağız.
Malatya’ya yakışır bir meydan projesi yapılması için talimat vermiştik. Valiliğimiz tamamlandı. Bu bölgenin çevresi baştan aşağıya değişti. 11 ilde biten 300 bininci konutu teslim edeceğiz.
Yarın Malatya tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. 11 ilde biten 300 bininci konutumuzu teslim edeceğiz. Buradaki kardeşlerimizin mutluluğuna ev sahipliği yapacağız. Depremin ilk dakikalarından itibaren çalışıyoruz. Ülkemizle, Devletimizle, Milletimizle Gurur Duyuyoruz.
Şehirlerimiz yeniden yapa kaldırmak için, daha iyisini ve daha güzelini yapmak için koşturuyoruz. Teslim edeceğimiz 300 bininci konutla toplam verilecek konutların yüzde 73’ünün teslim etmiş olacak. İnşallah yıl sonu tüm hak sahiplerine konutları teslim etmiş olacağız.
BAKAN KURUM” BU KADAR KISA ZAMAN DA BU KADAR KONUTU BİTİRECEK BİR DEVLET YOKTUR”
Alın terimizle bu mücadeleyi yaptık. Şu an saatte 23 konut bitiriliyor. Bu gayret ve başarı her babayiğidin harcı değildir. Herkesin bu başarıya ortak olmasını istiyoruz.
Altyapı faaliyetleri devam ediyor. 11 bin kilometre gibi bir çalışmayla inşa çalışmaları sürüyor. Malatya’da 2 ayda bitirdiğimiz meydan proje gibi çok sayıda projeyi bitirdik. Burada yükselen sadece konutlar değil, her manada ayağa kalkıyor. Vatandaşlar yıllarca bu binalarda güvenli olarak yaşayacak” dedi.


Bakmadan Geçme





