Bakan Özhaseki' Ne Söz Verdiysek Yapacağız'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ekibiyle birlikte geldiği Malatya'da yapımı devam eden projeleri inceledi. Malatya'yı 1 yılda ayağa kaldıracaklarını söyledi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

             Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ekibiyle birlikte geldiği Malatya’da yapımı devam eden projeleri inceledi. Malatya’yı 1 yılda ayağa kaldıracaklarını söyledi.

            Malatya’ya gelen Bakan Mehmet Özhaseki, yapılan projelerin istişaresi ile başladı. AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, MHP İl Başkanı Gökhan Gök ve teşkilatın tam kadro katıldığı toplantı sonrası Bakan Özhaseki yapımı süren çarşı projesini yerinde inceledi. 

           Malatya’nın çarşısının 1 yılda ayağa kaldırılacağını ifade eden Bakan Özhaseki, Malatya’da 70 bine yakın hak sahibine kalıcı konut vereceklerini ve bunların büyük bir bölümüne de başladıklarını ifade ederek “Ömrümüzdeki 3 ay içinde geriye kalanlarında bütün formalitelerini bitirip, ikmal edip, başlamış olacağız. Bunları da en geç bir sene içinde bitirmiş olacağız. İşlerimiz düşündüğümüz gibi giderse gelecek senenin başlarında ortasına kadar Malatya’mızdaki bütün hak sahiplerinin evlerini bitirmiş olacağız. 

           Onları teslim etmiş olacağız böylelikle. İnşallah konutlarından mahrum kalan, uzakta kalan vatandaşlarımızın hepsi sağlam, güvenli evlerinde huzurla oturabilecekler” şeklinde konuştu.

             Deprem olduğu günden bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde tüm kurumların büyük bir gayreti olduğunu ifade eden Özhaseki, “Hummalı bir çalışma var, 24 saat çalışılıyor desek abartı olmaz. 

          Bizim bakanlık olarak sadece deprem bölgelerinde şu anda bine yakın şantiyemiz var. 110 bin çalışanımız var. Büyük bir orduyla hak sahiplerinin bir an önce gerek evlerine gerek konutlarına gerekse iş yerlerine kavuşması için bir gayretimiz var. İnşallah kısa sürede tüm deprem bölgelerinde bunları bitiririz. Hayatı normalleştirmiş oluruz. Bu şehirler de 24 saat esaslı 365 günün tamamına yayılmış vaziyette gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

            Kent merkezindeki incelemelerinin ardından Doğanşehir ilçesine geçen Bakan Özhaseki ve beraberindekiler burada da yapımı süren deprem yatırımlarını inceledi. Bakan Özhaseki, Doğanşehir’de 6 bin 900 civarında hak sahibinin belirlendiğini belirterek en kısa sürede konut ve işyerlerinin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.
  
            Bundan kimsenin endişesi olmadığını da dile getiren Bakan Özhaseki, “1994 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da, bende de Kayseri’de belediyeye adaydık.  

         Herkese dedik ki ‘Biz hizmet edeceğiz, gece gündüz demeden çalışacağız, kimseyi ayırmayacağız. Biz sadece alışacağız’ dedik söz verdik öyle de çalıştık. 22 yıldır iktidardayız, siz destek veriyorsunuz çalışalım diye, bir de durmadan sizler için hizmet ediyoruz.

             Doğanşehir ilçesinde de işlerimiz var. Biz bunları yapacağız, belediye binasını da, çarşı içindeki dükkanları da, evleri yapacağız. TOKİ Başkanı burada, Emlak Konut’un başı burada Yapı-İş burada tüm ekibimize gedik. Buradaki tüm eksikleri hepsini not aldı. 

           Ne söz verdiysek yapacağız. Şimdiye kadar ne söz verdiysek yaptık. Siz kardeşlerimize söz veriyoruz, bütün hak sahiplerine evlerin, işyerlerini yapana kadar buradan gitmeyeceğiz” diye konuştu.

       Bakan Özhaseki ve beraberindekiler daha sonra Akçadağ ilçesine geçerek burada da Emlak Konut tarafından ilçe merkezinde yapımına başlanılan çarşı projesini yerinde incelediler. 

         Bakan Özhaseki, Akçadağlılarla bir araya geldi. Akçadağ’ın da en kısa sürede ayağa kaldırılacağını ifade eden Özhaseki, Büyükşehir’de ve tüm ilçelerde AK Parti’nin Cumhur İttifakı’nın iyi bir sonuç alacağına inandığını söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN