Bu Tablo Malatya İçin Hizmet Değil, Hezimet Tablosudur

ER TV'de Gazeteci Hülya Kaya'nın yönettiği seçim gündemli programda soruları cevaplandıran YRP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, TOKİ deprem konutlarının teslimat istatistiklerini içeren bir tabloyu ekranda paylaştı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        Yeniden Refah Partisi (YRP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, Şubat ve Mart aylarında TOKİ deprem konutları için yapılan iki kura çekiminde hak sahiplerine dağıtılan konut sayısı bakımından Malatya’nın adaletsiz bir tutumla karşı karşıya olduğuna vurgu yaparak,”Malatya’nın dörtte biri kadar bile hasar görmeyen Gaziantep’te Malatya’ya kıyasla, iki kat konut teslimatı yapılmıştır. Deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde, AK Parti Hükümeti Malatya’ya üvey evlat muamelesi yapılmaktadır” dedi.

         ER TV’de Gazeteci Hülya Kaya’nın yönettiği seçim gündemli programda soruları cevaplandıran YRP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, TOKİ deprem konutlarının teslimat istatistiklerini içeren bir tabloyu ekranda paylaştı.

Gaziantep Malatya’nın Dörtte Biri Kadar Bile Hasar Almadı ama Malatya’nın İki Katı Konut Teslim Edildi

       YRP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım ekrandan paylaştığı tabloyu yorumladığı konuşmasında, “Bakın, bu tablonun ilk sütununda 5 şehir var. Bu beş şehir arasında, en fazla zarar gören ikinci şehir Malatya. Ama bakın, Malatya deprem konutlarının teslimatı bakımından, sonuncu sırada. Bu tablo öyle bir tablo ki, AK Parti Hükümeti’nin Malatya’ya nasıl baktığını anlatıyor.

         Dikkatinizi çekerim, Gaziantep, Malatya’nın dörtte biri kadar bile hasar görmedi 6 Şubat depremlerinde. Ama şu tabloya bakın lütfem, depremde en yüksek düzeyde hasar gören Malatya’da iki kura çekiminde toplam 7880 konut dağıtılırken, Malatya’nın dörtte biri kadar bile hasar görmeyen Gaziantep’te dağıtılan deprem konutu sayısı 14.710. Yani, Malatya’nın yaklaşık iki katı.

       İşte bu tablo AK Parti’nin Malatya’ya hizmet tablosu değil, Malatya’yı uğrattıkları hezimetin tablosudur. Ama inanıyorum ki Malatya da 31 Mart Pazar günü, kendisine deprem konutlarında bile üvey evlat muamelesi yapan AK Parti’yi hezimete uğratacak, Yeniden Refah Partisi’ni Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde iş başına getirecektir” diye konuştu.

       İşbaşına geldiklerinde, Malatya’daki dar gelirli kesimlerin hayat şartlarının iyileştirilmesine önem vereceklerini ifade eden YRP Malatya Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Emeklilerimiz olağanüstü zor şartlarda hayat mücadelesi veriyor. İktidar emeklilerimizi unuttu; ama YRP emeklilerimizin yanında duracaktır. 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerden sonra görevi devraldığımızda, ilk işlerimizden biri emeklilerimize, insanca bir hayat için ekonomik destek paketimizi açıklamak olacaktır” dedi.

AK Parti’nin Sistemi Şudur: Seçimlerden Önce Fakirlerin Sorunlarını Konuşurlar, Seçimden Sonra ise Zenginlere Hizmet Ederler

       İktidar partisinin, halktan koptuğunu, halkın her gün biraz daha kötüye giden ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini, ucuz ekmek kuyruklarına mahkûm ettiğini ifade eden Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “AK Parti iktidarının hiç değişmeyen bir sistemi var: Seçimlerden önce oy devşirmek için fakirlerin, yoksulların sorunlarını konuşurlar ve bir umut vaad ederler ama seçimlerden sonra fakirlerden aldıkları oyların gücüyle zenginlere hizmet ederler. AK Parti demek fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapmnak demektir” şeklinde konuştu.

“Rezerv Alan Uygulaması Büyük Kaos ve Yoksul Vatandaşlarımız Aleyhine Adaletsizlik Yaratacak”

        Kasım ayında yapılan değişiklik ile Türkiye coğrafyasının tamamının Rezerv Yapı Alanı ilan edildiğini belirtren YRP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Rezerv Yapı Alanı meselesine ait gerçekler gizleniyor. Bu uygulama, göreceksiniz, 31 Mart sonrasında Malatya’da büyük kaos, büyük halsızlık ve adaletsizliklere yol açacak. İktidar, kendi yandaşlarının arazi ve binalarını rezerv alan dışında bırakırken, Malatya’daki belediye başkan adayları, özellikle düşük gelirli insanlarımızın ikamet ettiği mahalleleri rezerv yapı alanı ilan ederek, insanımızın sağlam evini bile yıkmayı planladığını gösteren açıklamalar yapmıştır. Bakın Söğütlü Cami neden önce Akpınar’a, daha sonra Emekliler Parkı alanına sürgün edildi? Bu konudaki tek resmi açıklamayı yapan Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı, “Söğütlü Cami’yi Emekliler Parkına yapacağız, çünkü kendi alanı Rezerv Alan ilan edildi” diyor.

       Bizim tepkilerimiz üzerine Söğütlü Cami’nin 200 yıllık kendi yerine yapılacağı yönünde siyasiler tarafından açıklamalar yapıldı. Ancak, bunun seçim öncesi bir ‘gaz alma’ hareketi olduğunu düşünüyorum. Fakat biz, Söğütlü Cami’nin kendi yerine inşa edilmesi konusundaki ısrarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

       Rezerv Yapı Alanı uygulamasının, yol açacağı adaletsizliklere karşı mücadele edeceklerini belirten YRP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, programda, AK Parti Belediye Başkan Adaylarının, “Bize oy vermezseniz size hizmet gelmez” yolundaki söylemlerini de sert bir dille eleştirdi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN