Erdal Karabağ'ın Kaleminden' Dursun Cumali Sucu'

Malatya'nın güçlü kalemlerinden Şehrin Hafızası Erdal Karabağ'ın kaleme aldığı Malatya'nın tarihinde iz bırakan isimlerin bu seferki yazı konusu Malatya'nın yetiştirdiği önemli isim Dursun Cumali Sucu oldu.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        Malatya'nın güçlü kalemlerinden Şehrin Hafızası Erdal Karabağ'ın kaleme aldığı Malatya'nın spor tarihinde iz bırakan isimlerin bu seferki yazı konusu Malatya'nın yetiştirdiği önemli isim Dursun Cumali Sucu oldu.

SİYAH / BEYAZ – Erdal KARABAĞ

DURSUN CUMALİ SUCU

         12.9.1958 tarihinde Malatya'da doğdu. İlkokul, ortaokuldan sonra liseyi Şehit Kemal Özalper meslek lisesinde, yüksek öğrenimini de  Anadolu üniversitesi, işletme  fakültesinde tamamladı.

       Futbola, küçük yaşlarda mahalle aralarında başladıktan  Sonra 13 yaşında,yakın arkadaşı Aydoğan'la birlikte,Malatyaspor alt yapı seçmelerine katılarak başarılı oldu ve 1971 yılında lisanslı olarak futbola başladı. 14 yaşında Malatyaspor genç takımında,16 Yaşında, hem Amatör takımda oynadı, hem de profesyonel takımın idmanlarına katıldı.

        Malatyaspor amatör takımında oynarken, amatör kümede 2 kez şampiyonluk yaşadı. 1978 yılında askere alındı. Askerlik sonrası, yeni Kurulan Darendespor'a transfer oldu. Bir yıl Darendespor, iki yıl. Tekelsporda oynadıktan sonra yeni  kurulan Kernekspor'a antrenör futbolcu olarak transfer Oldu. O yıl 2.amatör kümede namağlup şampiyonluk yaşadı. O sezon futbolu bıraktı.

        1985 senesinde Adıyaman'da Açılan hakem kursuna katılarak başarılı olarak aday hakem oldu. 1986 yılında il hakemi,1987 yılında Klasman hakemliğine terfi etti. 1999 yılında A klasmanı kursuna davet edildi. Ancak Futbolculuk döneminden kalan menisküs  sakatlığının nüksetmesi nedeniyle başarılı olamadı. Sezon sonunda hakemliği bıraktı.

       1992 yılında Malatya hakem derneği başkanlığına getirildi. Bu görevde 2000 yılına kadar kaldı. O dönem, merkez hakem kurulu başkanı Bülent Yavuz tarafından, Malatya il hakem kurulu başkanlığına atandı. Gözlemci kadrosuna alındı. 2004 yılında Mustafa Çulcu başkanlığında oluşan, faal Futbol hakemleri ve gözlemcileri derneği genel  merkez yönetim kuruluna seçildi.

       Bu görevi devam ederken Haluk Ulusoy başkanlığında kurulan, gözlemciler ve temsilciler Kurul üyeliğine atanarak, 8.bölge Sorumluluğuna getirildi. 2006 yılında, dernekte Selçuk Dereli döneminde genel başkan yardımcılığı görevine, 2010 yılında Faal futbol hakemleri ve gözlemciler derneği genel başkanlık görevine getirildi.Bu görevi 2011yılında bıraktı.

       İki çocuk sahibi olan Dursun Cumali Sucu, 24 yıl çalıştığı devlet Kurumundan emekli olduktan sonra, kendisine ait sigorta acenteliğinde iş hayatına devam
 Etmektedir.

       Futbolun her kademesinde başarıyla görev yapan ve Malatya futboluna büyük hizmetleri olan
kardeşime bundan sonraki yaşamında başarılar ve sağlıklar diliyorum.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN