İl Müdürü Aksoy' 'Planlama Kırsaldan, Kalkınma Tarımdan Başlar''

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy Şanlıurfa, Halfeti İlçesi Hilalli mahallesi Bozok mezrasında Küçükbaş Hayvan Üretici Naif Acar'ı ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy Şanlıurfa, Halfeti İlçesi Hilalli mahallesi Bozok mezrasında Küçükbaş Hayvan Üretici Naif Acar’ı ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

       Üretici ve Çiftçilerin her daim yanında olan,  Ekonomiye artı değer katması adına yapılan çalışmaları bizzat sahada gözlemleyerek istişareler eden Çiftçi ve üretici dostu müdür diye Şanlıurfalıların bağrına bastığı Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy” Çiftçi nerede biz oradayız. Üreticilerimizin ürünleri bereketli olsun” dedi.

        İl Müdürü Mehmet Aksoy” Çiftçi nerede biz oradayız. Üreticimiz Naif Açar 50 Keçi, 350 Koyun, Kuzuları Evde, 72 Yaşında Devletimize Dua Ediyor.  Kahramanlar Üretiyor. Her şehir kendi dinamikleri ile üretime değer katmalıdır. Bedava OT olunca;  Ucuz et, Ucuz süt olabilir. 

        Mera alanlarımızı ve otlatma alanlarımızı kullanmalıyız. Günümüzün temel sorunu gıda güvenliği kadar güvenilir gıdaya da ulaşmaktır. Yerli Malı Yurdun Malı diyerek üreteceğiz.

''PLANLAMA KIRSALDAN, KALKINMA TARIMDAN BAŞLAR.''

       Sürdürülebilirlik; Karasal ekosistemlerin üretim kapasitesini süresiz olarak sürdürme ve geliştirme ihtiyacıdır. 

         Zor şartlar altında dağda, ormanda, merada bin bir emekle Üretim yapmaya çalışan Üretici kardeşlerimizin yüreklerine sağlık. Ülkemiz için ürettiklerini biliyorlar. Üretimin Kalkınmanın tek yolu olduğunun farkındalar.

       Ülkemizde hayvancılığın gelişmesi ve daha verimli olması mera hayvancılığının gelişmesi ile mümkündür. Özellikle Şanlıurfa İlimiz gibi MERA alanları verimli şehirlerimizde hayvanlar meralarda otlatılmalıdır.

        Mera hayvancılığı hem hazır yem tüketimini önlüyor, hem tamamen doğal yollardan et, süt ve süt ürünleri ihtiyacımızı karşılıyor. Üreticilerimizin ürünleri bereketli olsun.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN