İYİ Parti 4. Olağan Kurultayında Malatyalı Şeyhmus Göçmez GİK Üyeliğine Seçildi
İYİ Parti 4. Olağan Kurultayında Genel İdare Kurulu üyeliğine ise Malatya'dan Şeyhmus Göçmez'de listeye girerek seçildi.
İYİ Parti 4. Olağan Kurultayı Büyük Ankara Kongre Merkezinde Malatya dahil illerden gelen delegeler oy kullanırken Genel İdare Kurulu üyeliğine ise Malatyalı Şeyhmus Göçmez’de listeye girerek seçildi.
İYİ Parti 4. Olağan kurultayına Malatya’dan ise İyi Parti Malatya İl Başkanı Emircan Eren, önceki dönem il başkanı, Üst kurul delegesi Serdar Yıldız ve üst kurul delegesi Genel Başkan Danışmanı İbrahim Güzel ile Üst Kurul delegesi Şeyhmus Göçmez katıldı. tek adaylı kurultayda yaklaşık bin 300 delege, Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri seçildi.
Kurultayda tek aday olan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu 1180 delegenin tamamının oyunu alarak, ikinci kez genel başkanlığa seçildi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu kongrede yaptığı konuşmasında” Burada bulunan herkes ve bundan önce bu salonu şereflendirip dolduran herkes, benim genel idare kurulu, başkanlık divanı, disiplin kurulu üyemdir. Partililerimizle çıktığımız yolculuğu sürdürmeye devam edeceğiz.
İYİ Parti'yi millet kurdu, millet yaşatıyor. Milletin her bir ferdine olan borcumuz da her geçen gün daha da büyüyor. Bu görevi teslim alırken, sadece bir makamı teslim alıyorum gözüyle bakmadım.
Her birinizin hedeflerini, beklentilerini, ülkülerini kalenin burçlarına dikmek için sizin tarafınızdan görevlendirildim. Terim de canım da size feda olsun. Hepiniz benim yol, kavga ve mücadele arkadaşımsınız ve bu mücadeleyi büyük Türk milleti için yapacağız.
Herkesin sustuğu yerde susmayacağız, herkesin durduğu yerde durmayacağız. Herkesin tökezlediği yerde tökezlemeyeceğiz. Her zaman ileriye, daima ileriye gideceğiz. Yaşasın büyük Türk milleti, yaşasın büyük Türkiye Cumhuriyeti. Ayak izlerine bastığımız kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Onun yolu bizim yolumuzdur."
Dünya, bir otoriterlik ve keyfilik açmazının pençesindedir. Bir tarafta Latin Amerika'da, Rusya'da, Uzak Asya'da yaşananlar, öte tarafta ise 25 yıldır millet ve devlet bağları aşındırılan, kimlik çatışmalarıyla dengesi bozulan Orta Doğu vardır.
Çünkü; büyük emperyal güçler dışarıdan meşruiyet aşılayarak, kendilerine bağımlı iktidarlar yarattılar. Netanyahu gibi azgın ve cüretkar katiller eliyle kan dökmeyi olağan kıldılar. Suriye'den Irak'a, Gazze'den İran'a ve elbette Türkiye'ye kadar, Iraklaşmak, Lübnanlaşmak ve Gazzeleşmek yolunda, emperyalizm, artık gizlenme ihtiyacı hissetmeden suç işlemektedir.
Gazi Mustafa Kemal'in bir asır önce tevdi ettiği o vazifeyi, yani o 'birinci vazifeyi' yerine getirmek hepimizin asli sorumluluğudur. Cumhuriyetin ve milletin bütünlüğünü fikren ve hukuken muhafaza edeceğiz. Bu uğurda ödenecek her bedel de boynumuzun borcudur.
Türkiye büyük bir ülkedir. Hürriyeti de Cumhuriyeti de demokrasiyi de bağımsızlığı da insan haklarını da kendisi için kendi gayretiyle, kendi medeniyet ışığıyla taşıyacaktır. Türkiye'nin kalkınma seferberliğine İYİ Parti ile hazırlanacaktır.
Kamuya emanet edilen kaynakların en doğru ve etkin şekilde kullanılacağı Tüm ekonomik risklerin yönetileceği ve katma değeri yüksek teknoloji odaklı üretimle Türk insanının girişimciliğine tüm dünyanın İyi Parti İktidarında şahit olacağını buradan açıkça söylüyorum.
Hür teşebbüsün prangalarını biz çözeceğiz. Alın teriyle kazanan insanlarımız kayıt içi, güvenceli ve güvenli işlerde çalışacak. Türkiye bir üretim ve ihracat üssü olacak. Anadolu, yıldız şehirleri ile anılacak.
Hakça kazanacak, adilce bölüşeceğiz. Gelir ve servet dağılımını gözeten, etkin ve verimli yönetilen bir devlet kapasitesini vücuda getireceğiz. İnsanımız endişeden de arınacak. Sosyal güvenlik ve yardımlar da 'sadaka ekonomisi' girdabından kurtarılacak.
Vatandaş devletinden sadaka değil, hakkını alacak. Bu ülkede sorun, yanlışların bilinmemesi değildir. Sorun, doğruların bile isteye yapılmamasıdır. Bu ülkede herkes biliyor ki bu düzen yürümüyor. Bu sistem işlemiyor. Tek dertleri, her seçim arifesine kadar idare etmek. Biz idare etmeye gelmeyeceğiz. Biz bu çarpık düzeni değiştirmeye geleceğiz."
Yapılan güzel işlerle alakalı olarak da hizmet edip bu ülkede taş üstüne taş koyan herkesi taktir ettiğimiz dönemler olmuştur. Hiçbir hizmete karşı bir rijit duruş sergilememiz söz konusu değildir. Bugün Türk milletinin yaşadığı her türlü sıkıntının kaynağı bu iktidarın yanlış politikaları ve uygulamalarıdır. Bu iktidarda artık bir umut ışığı yoktur. İYİ Parti'nin güneşi yükselmek durumundadır” diye belirtti.
Bakmadan Geçme