Kernekliler Bir Araya Geldi Eski Günleri Yad Ettiler

Alabaş' Kernekli olmak ayrıcalıktır. Kernekli olunmaz Doğulur. Türkülerde dahi aney, aney kerneklimisin Türküsü en güzel örnektir.'

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

          Malatya’nın türkülere dahi konu olan en kadim mahallelerinden Kernek’te çocuklukları ve hayatları geçen Avrupa Malatyalılar Federasyonu Genel Başkanı Murat Alabaş ve arkadaşları bir araya gelerek hasret giderdiler.

        İl dışında olanların Malatya’ya geldiklerinde uğradıkları yer olan Kanal boyunda Kernek Mahallesinde bulunan Kernek meydanında parkta eski dostlar hasret giderdiler. Prof. Dr. Hasan Pekdemir, Prof. Dr. Ali Koçyiğit, Fahri Yüksel, Arzu Varol Çakmak, Bahattin Öner, Vedat Hoca, Bedri Ateş, Mustafa Yıldız, Kemancı Vahap, Cumali kılınç, Metin Kuluşaklı, Metin Eraslan, Lütfü Acıbucu bir araya gelerek sıcak çaylar eşliğinde sohbetin tadını çıkardılar. 

         Avrupa Malatyalılar Federasyonu Genel Başkanı Murat Alabaş” Bugün Kernekliler olarak arkadaşlarımızla Kernek Meydanındaki Karagözlüler camiinin bahçesinde bir araya gelerek eski günleri yad ettik.

         Tüm arkadaşlarımız Kernekli. Buranın havasını solumuş suyunu içmiş, hayatlarında tatlı bir çok izlerle ve anılarla büyümüş isimler. Kernekli olmak ayrıcalıktır. Kernekli olunmaz Doğulur. Türkülerde dahi aney, aney kerneklimisin Türküsü en güzel örnektir. 

         Arkadaşlarımızla güzel bir sohbet etme imkanı bulduk. Önce pandemi sonrasında depremler ne kadar Malatya’ya ve kerneğimize zarar verse de bugün yine birlikteyiz, beraberiz. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN