'Malatya'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Kültürel Mirası Geleceğe Taşıyor'

Malatya'da ilk ve ortaokullarda Şubat ayından itibaren başlatılan 'Gelenekten, Geleceğe Çocuk Oyunları' projesi kapsamında, okulların bahçelerinde özel oyun alanları oluşturuldu ve öğrencilere geleneksel oyunları öğrenme fırsatı sunuldu.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

       Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'in vurguladığı "Cumhuriyet'in 100. Yılı Eğitimin Yüzyılı Olacak" hedefi doğrultusunda, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "77’den 7’ye Çocuk Oyunları Şenliği", geleneksel oyunların ve kültürün okullarda yeniden canlandırılması amacıyla gerçekleştirildi.

       Malatya'da ilk ve ortaokullarda Şubat ayından itibaren başlatılan "Gelenekten, Geleceğe Çocuk Oyunları" projesi kapsamında, okulların bahçelerinde özel oyun alanları oluşturuldu ve öğrencilere geleneksel oyunları öğrenme fırsatı sunuldu. Bu süreçte, 85 takım ve 1.100 öğrenci ilçelerde düzenlenen müsabakalara katılarak becerilerini sergiledi ve başarı elde etti.

       Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, geleneksel çocuk oyunlarının önemine vurgu yaparak, projeyle amaçlanan kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması ve çocukların temel becerilerinin geliştirilmesinin altını çizdi. Bakır, projenin başarıyla tamamlanmasında emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

       Şenliğin önemli konuşmacılarından biri de Vali Ersin Yazıcı oldu. Yazıcı, geleneksel oyunların önemine dikkat çekerek, Türk kültürünün zenginliklerinin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Programda, öğrencilerin heyecanı ve coşkusu, geleceğe dair umutları ve kültürel değerlere olan bağlılıkları gözler önüne serildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN