Malatya Yemekleri Battalgazi Kervansaray'da Tanıtıldı

Malatya Mutfağının Türk ve Dünya mutfağındaki öne çıkan ürün ve yemeklerinin tanıtımı ve sunumları Eskimalatya Mahallesindeki Battalgazi Kervansaray'da gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

         Malatya Mutfağının Türk ve Dünya mutfağındaki öne çıkan ürün ve yemeklerinin tanıtımı ve sunumları Eskimalatya Mahallesindeki Battalgazi Kervansaray’da gerçekleştirildi. 

          21 – 27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan” Türk Mutfağı Haftası” Malatya’da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Battalgazi Kervansaray’da Düzenlenen etkinliğe Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sarıgül ve çok sayıda misafir katıldı. 

           Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit“ Türk Mutfağı Haftası kapsamında Malatya Mutfağı'nın Türk ve Dünya Mutfağındaki öne çıkan ürün ve yemeklerinin tanıtımı ve sunumu programına katıldık. 

          Programda, Malatya'mızın eşsiz lezzetlerinin yanı sıra, yerel kültürümüzün ve gastronomimizin zenginliklerini de keşfetme fırsatı bulduk. 

          Malatya'mızın geleneksel yemekleri ve tatlarının uluslararası arenada tanıtılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

         Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın” Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz ile birlikte Battalgazi Kervansaray’da ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz; “Türk Mutfağı Haftası” programımıza iştirak ettik. 

          Bu vesileyle hem ilimizin hem de ilçemizin yöresel lezzetlerinin dünya çapında tanıtılması noktasında elimizden gelen gayret ve çabayı sarf edeceğiz.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN