• Haberler
  • Genel
  • MTTB'den' Modern Zamanlarda Müslüman Kişilik İşaası' konferansı

MTTB'den' Modern Zamanlarda Müslüman Kişilik İşaası' konferansı

Milli Türk talebe birliği Malatya il Başkanlığı ve Eyüp Sultan vakfı tarafından Modern Zamanlarda Müslüman Kişilik İşaası başlıklı konferans Malatya nikah Sarayı'nda gerçekleştirildi.

        Milli Türk talebe birliği Malatya il Başkanlığı ve Eyüp Sultan vakfı tarafından Modern Zamanlarda Müslüman Kişilik İşaası başlıklı konferans Malatya nikah Sarayı’nda gerçekleştirildi.

          Konferansa Muhammet Emin Yıldırım Profesör Dr. Abdurrahman Ateş ve Talha Toğrulca Hoca konuşmacı olarak katıldı.

         Selamlama ve açılış konuşmasını Malatya MTTB il başkanı Turgut Özal aksüt gerçekleştirdi. Yoğun ilginin olduğu programda daha sonra kıymetli hocaların hitaplarıyla gerçekleştirildi.

‎           Talha Toğrulca:" İman, güvenle kaimdir. Kur’an-ı Kerim’de iman ile emanet kavramlarının 40’a yakın yerde birlikte zikredilmesi, müminin merkezinde 'güven' olması gerektiğini gösterir. Sahabe neslini eski inançlarından koparıp İslam’a bağlayan temel etken, Efendimiz’in ﷺ sarsılmaz güvenilirliğiydi. Bugün temel meselemiz, kaybettiğimiz 'emin olma' vasfını yeniden kuşanmaktır."

‎             Abdurrahman Ateş:" Modern dünyanın en büyük krizi: Emin olma vasfını yitirmek. Vahyi getiren melek Emin, vahyin indiği şehir Emin, vahyi tebliğ eden Peygamber Emin...

            İlk Müslümanlar sadece ayetleri bildikleri için değil, o ayetlerin ete kemiğe büründüğü 'Emin' bir şahsiyete inandıkları için şehadete ve hicrete koştular. Bugün insanlara bir şey anlatmaktan ziyade, yaşantımızla bir şeyler göstermek zorundayız."

‎            Muhammed Emin Yıldırım:" Güven, imanın ahlakıdır. İsrailoğullarının düştüğü en büyük tuzak; Allah’a, peygambere ve birbirlerine güvenmemeleriydi. Bugün Gazze söz konusu olduğunda 'reel politik' analizlere sığınıyor, çıkarlarımız zedelendiğinde dinin hükümlerini görmezden geliyorsak bu zihniyet bize de bulaşmış demektir.

‎Böyle olmamızın sebebi ne peki?

         Bugün modern cahiliyye dönemini yaşıyoruz. Teberrüce'l-Cahiliyye, Zanne'l-Cahiliyye, Hükme'l Cahiliyye, Hamiyyete'l-Cahiliyye. Bu alanlarda cahiliyye ahlakıyla hareket ediyoruz.

         Efendimiz Konstantiniyye fethedilecek dediğinde, sahabe 'nasıl olacak?' diye sormadı, 'hangisi?' diye sordu. Bizim ihtiyacımız olan şey, şeksiz şüphesiz teslimiyettir."
 

Bakmadan Geçme

Malatya Derin Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!