Söğüt Mahalle Muhtarı İsmail Yaşar'dan Örnek Proje

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Söğüt Mahallesi Muhtar İsmaİl Yaşar'ın girişimleri sonucu Türkiye de ilk olan' Tuz Çalısı Bitkisi Projesi' için Pilot Bölge seçildi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        Malatya’nın Hekimhan ilçesine bağlı Söğüt Mahallesi Muhtar İsmaİl Yaşar’ın girişimleri sonucu Türkiye de ilk olan” Tuz Çalısı Bitkisi Projesi” için Pilot Bölge seçildi. 

        Söğüt Mahallesinin daha yaşanabilir bir yer yapmak için gece gündüz çalışan ve Avrupai bir görüntüye kavuşturan Söğüt Mahalle Muhtarı İsmail Yaşar Türkiye’de hayvancılığa büyük destek olan” Tuz Çalısı Bitkisi” yetiştiriciliği için Pilot Bölge olarak Söğüt Mahallesi sınırlarının seçilmesini sağlaması takdir alıyor.

MUHTAR YAŞAR” BİZ BÖLGEMİZE ÖRNEK PROJELERLE İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

       Malatya’nın örnek Muhtarlarından Söğüt Mahalle Muhtarı İsmail Yaşar” Girişimlerimiz sonucu Malatya da ilk uygulanacak olan tarım bakanlığı ve dünya bankası projesi olan mera alanlarına hayvan gölgeliği, çoban evi ve hayvan yıkama makinesi, otlaklara gübre ekimi uygulaması devam ediyor.

        Bizim gayemiz dağlarımız eskisi gibi  hayvan sesleriyle çoban kavallarıyla şenlensin ayrıca bölgemizin tek geçim kaynağı olan hayvancılığı dahada geliştirmek  vatandaşlarımızı teşvik ettirmek ve  kolaylaştırmak için büyük emekler veriyoruz.

          Bu projede köyümüz pilot bölge ilan edilmesinden dolayı ilçe kaymakamımız Sayın Mücahit Zıvlak Malatya Tarım ve Orman il Müdürümüz Sayın Osman Akar il müdür Yrd.sayın Mesut Arı ilce tarım müdürü Gökhan Arslan, tarım  kooperatif müdürlerimiz katılımlarıyla  gübre ekimini gerçekleştirdik.  

         Biz bölgemize örnek projelerle ilklere imza atmaya devam edeceğiz Türkiye de ilk kez uygulanacak  tuz çalısı bitkisi girişimlerimiz neticesinde Malatya da pilot bölge köylümüzün seçilmesi fidan dikimi yapmış olduğumuz alanı çevresini koruma amacıyla tel örgü yaptırıyoruz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Şahin | 16 Mayıs 2024 23:22

    Helal Olsun Muhtara. Böyle Başarılı isimler olduğu sürece Hekimhan hep var olacaktır. Ülke ekonomisine katkı sunacaktır.

BUNLARA DA BAKIN