Vali Yavuz Duyurdu
' 23 Ocak 2026 Cuma günü kamu kurumlarında görev yapan malul, gazi, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır'
Malatya Valisi Seddar Yavuz 23 Ocak’ta meydana gelebilecek olumsuz hava koşulları öncesi sosyal medya hesabından 23 Ocak 2026 Cuma günü kamu kurumlarında görev yapan malul, gazi, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır” açıklamasında bulundu.
Malatya Valisi Seddar Yavuz yayımladığı mesajında” Kıymetli Hemşerilerim ve Çalışma Arkadaşlarım, Yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı tedbirler alınmıştır.
23 Ocak 2026 Cuma günü kamu kurumlarında görev yapan malul, gazi, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır. Ayrıca, anne ve babası çalışan anaokulu ve kreşe devam eden çocukları bulunan personel ile engelli çocuğu bulunan personelden birinin, söz konusu tarihte idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.
Sağlık, Güvenlik ve 7/24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personellerin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birimler tarafından değerlendirilecektir.
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Alınan İlave Tedbirler
İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı, don olayı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle; trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla ilave tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda; 23 Ocak 2026 Cuma günü, İl genelinde motosiklet, motorlu bisiklet (mobilet) ve motorlu kurye faaliyetlerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmiş olup, bir (1) gün süreyle trafiğe çıkışları yasaklanmıştır.
Alınan bu karar, sürücülerin ve vatandaşlarımızın güvenliğini korumaya yönelik olup, hava koşullarının normale dönmesine bağlı olarak yeniden değerlendirilecektir. Vatandaşlarımızın alınan tedbirlere uymaları, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve yetkili mercilerin yapacağı duyuruları takip etmeleri önemle rica olunur.”
Bakmadan Geçme