Merkezi Yönetimler - Hamit KİRAZ

Merkezi Yönetimler


Devlet zarar ediyor diye, elindeki işletmeleri  sattı ve özelleştirdi. Devletin işi yönetmektir dedi.

Esnafta ticaretini yapsın.

        Yerel yönetimlere baktığımızda bir numaralı işi ticaret; sokaklara masraf  yapmadan vatandaş çarşı pazarda işini görsün diye bıraktığı cadede  parkmetre'lerle vatandaş aracından park parası alıyorlar. Hemen fişi kesiliyor ne kadar beklersen ona göre para alıyor. 

 "Maşallah belediyeler kimseye iş bırakmıyorlar."

       Sosyal Belediyecilik demek halkın gereksinimlerini yerine getirmek,  insanların dinlenmesi için park ve bahçeler, spor yürüyüş alanları gibi günlük sosyal aktiviteleri yerine getirmek için sosyal alanlar oluşturmak ve mümkün oldukça bu alanları halka ücretsiz arz etmektir. Ancak belediyeler, belediye işlerinin yanında şirketleri ile hatırı sayılır KAR ediyorlar. 

       Ekmekten tutun da zincir marketler, restorantlar, sosyal tesisler,  yüzme havuzları, spor salonları, park ve bahçeler, ulaşım, inşaat vs. piyasayla  yarış halinde devam etmektedirler.

        Esnafa baktığımızda her gün gelen zamlarla beraber girdi maliyetlerinin yükselişi küçük esnafın belini büküyor, ayakta durmasını zorlaştırıyor.

        Birçok esnaf kepenk kapatıyor ve  zarar ediyorken; Belediyenin şirketleri, belediyenin işletmeleri çifte kar ediyor ve para kazanarak seçmenine istihdam sağlıyor .Hem seçmenini memnun ediyor hem de büyük karlar ediyorlar.

         Belediye işletmeleri hiç zarar etmiyor. Çünkü arkasında belediyeler var. Belediyelerinde arkasında halk var. Halktan toplanan çeşitli kalemlerde vergiler haraçlar ve katkı payları büyük bütçeler oluşturuyor. 
Derler ya "elin tükürdüğü sel olur".

         Şehrin  her köşesinde belediyelere katkısı olan her vatandaşın, belediye bütçesinde hakkı olduğunu düşünürsek. Belediyelerin mücavir alanında olan zarar eden küçük esnafına da bir destek verse onlarda geçinebilse, evine ekmek götürebilse iyi olur.

          Ayrıca ihtiyaç sahibi insanlara da iş ve istihdam sağlamalarında hakkaniyetli davranması gerektiğini düşünüyorum. Eskiden derdik "vatandaştan alınan vergi ve katkı payları yol, su ve elektirik olarak bize geri dönecek". Temennimiz bugün ödediklerimizde, hizmetin yanı sıra  iş ve aş olarak bizlere dönmesidir.

Hamit KİRAZ - 06 - 10 2022 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19Ekm

Beydağına Derdimi Döktüm

31Ağs

Hizmet Haktır;

19Ağs

Tek Derdim Hizmetti

08Ağs

Benim Tek Derdim Hizmet; 2 Bölüm

08Haz

Evim Yok Evim...