Ağbaba' Herkesin Yüzünün Güldüğü Bir Kent Olacak'

Biz göreve geldiğimizde mutlu insanların olduğu, herkesin yüzünün güldüğü, kimsenin ayrımcılığa uğramadığı bir kent olacak

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Mustafa İZCİ

            CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, Malatya’da büyük bir heyecanın olduğunu ifade ederek, “Biz göreve geldiğimizde mutlu insanların olduğu, herkesin yüzünün güldüğü, kimsenin ayrımcılığa uğramadığı bir kent olacak” dedi. 

          Ağbaba, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında Cemal Gürsel Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. 

            Büyük bir coşkuyla karşılanan Ağbaba, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı. Çocuğundan gencine, yaşlısından kadınına büyük bir sevgiyle karşılanan Veli Ağbaba, “Uzun bir yola çıktık. Bu yol, 31 Mart’ta bitmiyor. 31 Mart ile birleşik 2029’a kadar hep beraber yürüyeceğiz. Ben bu yürüyüşte sizlerle birlikte olmaya hazırım” ifadelerini kullandı.

           “Benim heyecanım yüksek” diyen Ağbaba, bir kadının “Allah yardımcın olsun” temennisine“ Hepimizin Allah yardımcısı olsun” karşılığını verdi. 

         Malatya’nın ayakta olduğunu ve 31 Mart’ta başkanını karılamaya hazır olduğunu ifade eden Ağbaba, “Çocukluğumun geçtiği Cemal Gürsel Mahallesi’nin de hazır olduğunu biliyorum” dedi. 

“BUGÜNE KADAR MALATYA İÇİN MÜCADELE ETTİM, BUNDAN SONRADA MÜCADELE EDECEĞİM”

         Konuşmasının başında 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlere değinen Ağbaba, şunları kaydetti:“ Bir büyük felaketi yaşadık. İlk günlerde bu felaket yeterince Türkiye’de duyulmadı.

         Malatya’nın depremde neler yaşadığını, çarşısının nasıl yıkıldığını Türkiye’ye duyurduk. Malatya’nın sesi yukarıda hala duyulmuyor; yapılan konut sayısı diğer illere göre az, yerinde dönüşüm hiç başlamamış, esnafa verilen KOSGEB kredisinde dördüncü sıradayız. Kent merkezi ve esnafın iş yeri yıkılan ve yok olan tek il Malatya. Depremde diğer illere göre ölen sayısı az diye Malatya’nın sesi duyulmuyor ama belediye başkanı olursam duyulmayan bu sesi Türkiye’ye duyuracağım.

         Malatya’ya yapılan her haksızlık ve eksik işte Veli Ağbaba karşılarında duracak. Veli Ağbaba Malatya için gerekirse masaya yumruğunu vuracak. Geçmişte nasıl Malatya için mücadele ettiysem, bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceğim.”

“TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”

         “Malatyalıların isteği üzerine büyükşehir belediye başkan adayı oldum” diyen Ağbaba, “Biliyorum ve inanıyorum ki; heyecanım ve gücüm var. Sadece Malatya’nın değil Türkiye’nin en çalışkan belediye başkanını göreceksiniz. Nasıl ki milletvekilliğinde Türkiye’nin en tanınmış siyasetçisi olduysam, beş yıl sonra Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı olacağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

“AYRIMCILIĞA UĞRAYANLARA BELEDİYENİN KAPISINI SONUNA KADAR AÇACAĞIZ”

        Göreve geldiklerinde yapacakları çalışmalara da değinen Ağbaba, şunları söyledi:“ Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarını yandaşlar, zenginlerle değil fakir fukarayla paylaşacağız. Göreve geldiğimizde Malatya’da başlamamış olan yerinde dönüşümü hızlı bir şekilde başlatacağız. 

       Yerinde dönüşümü, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapacağız. Kiracılar ve dar gelirliler için belediye sosyal konut yapacak. Kiracı ve dar gelirliler, kira öder gibi ev sahibi olacak. Depremde iş yerini, evini, tezgâhını, yuvasını kaybedenlere iş yeri ve evlerini yapacağız. Ekonomik krizle iyice yoksullaşanlara belediye destek olacak. 

        Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu bunu yapıyor, Veli Ağbaba’da bunu yapacak. Yeni doğan çocuğun bezini, mamasını belediye karşılayacak. Çocuklarımızın okula gitmek için ihtiyaç duyduğu kıyafet ve kırtasiye için destek vereceğiz. Gençlerimizin ders çalışabilecekleri ve interneti ücretsiz kullanabilecekleri alanları inşa edeceğiz. İşe alımlarda birinin yakınını değil, evinde sigortalı olmayanları alacağız. Şimdiye kadar ayrımcılığa uğramış, belediyenin kapısı duvar olanlara o belediyenin kapısını sonuna kadar açacağız. Kime kendisini dışlanmış hissetmeyecek. Doğduğunuz mahalle ve kökeninizden dolayı ayrımcılığa uğrayıp, dışlanmışsanız bunu yok edeceğiz.”

“MUTLU BİR ŞEHİR OLUŞTURACAĞIZ”

        Mutlu bir şehir oluşturacaklarını kaydeden Ağbaba, “Mutlu insanların olduğu, herkesin yüzünün güldüğü, kimsenin ayrımcılığa uğramadığı bir kent olacak. Şatafata son vereceğiz. İsraf olmayacak. Ömrümüzde şatafatla yaşamadık. Bu milletin parasını tekrar bu millete vermek de boynumuzun borcudur” dedi.
……………………….
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN