İl Müdürü Aksoy' Kadın Üreticilerimiz İçin Fıstık Aşılama Eğitimini Başlattık'

Şanlıurfa Tarım Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy' Fırat Nehri kenarında yer alan Birecik ilçemiz' Aşılı Fıstık' fidanı üretim merkezi oldu'

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

         Şanlıurfa Tarım ve Orman il Müdür Mehmet Aksoy ekibiyle birlikte Sahada harikalar yaratmaya Şanlıurfa’nın genelinde büyük çalışmalara ve Üreticilerin yanında olmaya devam ediyor. 

               Şanlıurfa Tarım Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy” Fırat Nehri kenarında yer alan Birecik ilçemiz” Aşılı Fıstık” fidanı üretim merkezi oldu”
 
          Üretim, Üretim, Üretim Ülkemiz için Kalkınma için Üretim diyerek gece gündüz görev yaptığı tüm yerlerde başarılı çalışmalara imza atan, üreticiTve yetiştiriciler ile birlikte sahada olmaya özen göstererek bir sorun var ise yerinde çözümü ile gönüllere taht kuran Şanlıurfa Tarım Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy” Tarım ve Orman Bakanlığımızın meyvecilik üretimini desteklemesiyle ismine dönük Sertifikalı fidan üretimi hızlı bir şekilde artmaya başladı.
 
         2009-2012 yılları arasında Tarım Bakanlığımız ve Birecik Kaymakamlığının uygulamaya geçirmiş olduğu Fidan Üretim Projesi kapsamında;
 
         Özellikle Antepfıstığı yetiştiriciliğini geliştirmek ve meyve üretimini arttırmak amacıyla toplamda 5 Milyon adet AŞILI meyve fidanı (Antep fıstığı, Zeytin, Nar, Üzüm, İncir, Kayısı, Badem, Ceviz ve Hurma fidanı) yetiştirilerek ilçemiz çiftçilerine ücretsiz dağıtılarak üretime direkt olarak katkı sağlanmıştır.
 
             Birecik ilçemiz Aşılı Fıstık fidanı üretim alanı haline gelmiştir. Birecik ilçemizde kayıtlı 3 adet  ruhsatlı fidancı ve bir adet fidancılık kooperatifimiz  bulunmaktadır.

           İlçemizde yıllık ortalama 3.000.000 adet AŞILI  fidan üretilerek Üreticilerimize satılmakta hem ülke ekonomisine hem de üreticilerimize artı katma değer katarak ev ekonomilerine katkı sunmaktayız. 

            Başarıları ile üreticilerimizi ekonomik olarak güzel yerlerde görüyoruz. Küçük bir hareket büyük başarılara temel olur. Başarılı olmak kadınlarımız ve üretici kadınlarımızdan geçiyor. Kadının elinin değdiği her şey güzel olur. Emeklerinize sağlık" dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN