Malatya'da Siyasi Dengeler Değişti mi?

31 Mart Yerel Seçimlerine doğru Malatya'da siyasi, hesaplarda değişimler kendini hissettirmeye devam ediyor.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

           31 Mart Yerel Seçimlerine doğru Malatya’da siyasi, hesaplarda değişimler kendini hissettirmeye devam ediyor.

             AK Parti’den, CHP’den, MHP'den, İyi Parti'den Yeniden Refah’tan Belediye Başkan Adaylarının isimlerinin açıklanmasıyla birlikte Malatya ve İlçelerinde 31 Mart’ta Byük sürprizler ve ters köşeler olacağı aşikar. 

        Genel Seçimlerin Aksine yerel seçimlerde gösterilen aday çok önemli olmasıyla birlikte % 40 seçimlere etki ediyor. Bu nedenle yerel seçimlerde Muhtarlık seçimleri gibi Belediye Başkanlık seçimleri de çalışma, kabiliyet, vizyon, halkta karşılığı gibi bir çok kıstaslarda vatandaş bunları göz önüne getiriyor.

         Günlerdir İlçelerde, köylerde ve şehir merkezinde yaptığımız çalışmalar, halkın düşünceleri ve adayların gündemdeki karşılıklarını inceledik. Önümüze çok ilginç o kadar da çarpıcı sonuçlar çıktı ki bu sonuçların sandıklar açıldığında büyük şok ve sürprizlerle dolu olduğunu ise herkes görecektir. 

           Bu Seçim Çantada Keklik görenlerin seçimi olmadığını aksine Yerli ve Milli düşüncelerle birlikte 6 Şubat Depremini yaşamış Malatya’nın kaderinin belirleneceği bir seçimin olacağı kararı ise halkın iradesiyle verileceği, bilboartlarla afişlerle değil kamuoyunda proje ve söylemlerin etkili olacağı, İl ve İlçe teşkilatlarının sahada olmasının getireceği karşılıklara dayalı bir seçim yaşayacağız.

          Özellikle Yeşilyurt, Darende, Kuluncak, Pütürge, Doğanşehir, Doğanyol’da Belediye Başkanlıkları parti değiştirecekmiş gibi Akçadağ'da ise Bağımsız aday Bayram Özcan'a ilgi çok yüksek benden söylemesi… 

            Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığında ise Kıran Kırana seçimin geçeceği kamuoyunda fazlaca dillendirilmeye başlanırken burada ise sürprizlere hazırlıklı olmakta fayda var.

           Buna rağmen Siyasi Partilerin kamuoyundaki performansları, izleyecekleri yol, kendilerini ifade şekli, vatandaşların bakış açısına verecekleri cevaplar 31 Mart’a sürecine kadar ne kadar yol alacaklarıyla alakalı bekleyip göreceğiz. Bu günkü durum yazdığım gibi benden söylemesi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Ali eren | 17 Şubat 2024 14:35

    Sayın yazarımız çok tşk ederım. Benim acizane görüşüm Muhtarlık görevi işlevi kalmsmış olup ivedi olarak ksldırılması gerekir her muhtar bir emekliden 2 kat fazla masş alıyor. Günahtır yazıktır. Devlete yüktür.selam ve sevgilerımle

BUNLARA DA BAKIN