Malatya'nın Kültürü Samsun'da Yaşayacak

Samsun Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yeniden Kuruldu: Malatya'nın Kültürü Samsun'da Yaşayacak.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        Samsun Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yeniden Kuruldu: Malatya’nın Kültürü Samsun’da Yaşayacak.

          Samsun’da uzun yıllar boyunca Malatyalılar arasında bir araya gelme ve dayanışma platformu olan Samsun Malatyalılar Derneği’nin kapanmasının ardından, Samsun’da yaşayan Malatyalılar için özlenen buluşma noktası yeniden hayata geçirildi. İş adamı Ahmet Polat’ın önderliğinde kurulan Samsun Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Malatyalıları tekrar bir araya getirerek kültürel miraslarını ve geleneklerini yaşatma hedefiyle yola çıktı.

          Atakum Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen müzikli etkinlikle resmi olarak kurulan dernek, Samsun’da yaşayan tüm Malatyalıları üye olmaya ve derneğe destek vermeye çağırıyor. Etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Ahmet Polat, derneğin kurulması için büyük çaba harcadıklarını ve birbirinden değerli kurucu üyelerle güçlü bir çatı oluşturduklarını belirtti. Polat, “Bundan sonra Malatyalıların bu derneğe sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

           Derneğin kurucu üyeleri arasında Samsun’da Malatyalıların gurur duyduğu kıymetli hemşerimiz Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, iş adamları Aliekber Özdemir, Şaban Ünver, Özel Hastane Genel Müdürü Mustafa Bakan, Serkan Gürgöze, Haydar Güldoğan, Mehmet Korkut Yılmaz, Demir Özer ve Ömer Arga gibi isimler bulunuyor.

           Etkinlikte bir konuşma yapan Savcı  Vedat Soğukpınar, konuşmasında 2018 yılında kapanan önceki derneğin ardından Samsun’da bir boşluk oluştuğunu ancak genç arkadaşlarından Ahmet Polat’ın yeniden dernek kurma girişiminin kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Soğukpınar, “Malatyalıların bu derneğe üye olmalarını ve destek vermelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

                Malatya’nın kültürel mirasını ve geleneklerini Samsun’da yaşatma misyonuyla yola çıkan Samsun Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, gelecek dönemde çeşitli etkinlikler ve projelerle Malatyalıları bir araya getirerek dayanışma ruhunu canlı tutmayı hedefliyor.

             Samsun Atakum Düğün Salonunda Yapılan Etkinliğe Malatya Flaş Haber İmtiyaz Sahibi Remzi Hayta, Atatepe Mahallesi Muhtarı Hava Rendeci ve eşi AHENK Kozmetik ürünleri bölge Müdürü Rafet Rendeci’de etkinliğe katılan arasındaydı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN