Prof. Dr. İlhan Geçit 'in Hizmet Serüveninde Kesiştiği Nokta

Geçmişe dönüp baktığımızda, Prof. Dr. İlhan Geçit'in hizmet yolculuğunun ne kadar renkli ve anlamlı olduğunu görüyoruz.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

         Her insanın hayatında bir dönüm noktası vardır. Kimi zaman bu noktalar planlı, kimi zaman ise tesadüfi olabilir. Ancak önemli olan, bu dönemeçlerin insanı nereye taşıdığı ve nasıl bir yola soktuğudur. 

         Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in hayatında da böyle bir dönemeci var. Ancak o, bu dönemeci sadece geçiş olarak değil, hizmet yolculuğunun bir durağı olarak görüyor.

        Geçmişe dönüp baktığımızda Prof. Dr. İlhan Geçit’in hizmet yolculuğunun ne kadar renkli ve anlamlı olduğunu görüyoruz. 2010 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Hastanesi Başhekimliği görevini üstlendiği dönemde, sağlık alanında önemli adımlar attı. 

        O dönemde kurumun devlet hastanesi ile birleşmesiyle birlikte, akademik kariyerine odaklanmak için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne geçiş yaptı. Burada profesörlük unvanını aldı ve bilim dünyasına önemli katkılar sağladı.

         Ancak hizmet aşkı ve vatan sevdası, onu yeniden Malatya’ya çağırdı. Yıllar sonra, Beydağı Devlet Hastanesi yerleşkesine yapılan yeni hizmet binasına taşınan Yeşilyurt Belediyesi’nde, bu kez başkanlık koltuğuna oturdu.

        Prof. Dr. İlhan Geçit, adeta yıllar sonra bıraktığı konumdan görevine devam etmiş oldu. Ancak bu kez başkan olarak, kendi şehrini ve insanlarını hizmetle buluşturuyor.

        Bu durum, adeta bir nostalji yolculuğunu çağrıştırıyor. Yıllar sonra aynı konumda, aynı bölgede farklı bir görevle bulunmak, insanın ne zaman nereye geleceğini aslında hiçbir zaman bilemeyeceğini gösteriyor. Prof. Dr. İlhan Geçit’in hikayesi, geçmişten geleceğe uzanan bir köprü gibi. O, her dönemde, her görevde hizmet etmeye devam ediyor.

        Hizmet aşkıyla dolu olan Geçit’in hikayesi, aslında hepimizin hikayesi. Belki de hayat, bizi beklenmedik yerlere ve görevlere sürükleyerek, asıl amacımıza daha da yaklaştırıyor. Bu sebeple, her dönemde, her anımızda hizmet etme ve iyilik yapma sorumluluğumuzu hatırlamalıyız.

        İlhan Geçit gibi hizmet yolunda ilerleyen herkese, geçmişin ve geleceğin bir arada olduğu yerde herkesin üzerine düşen görev yapıcı olarak yanlarında durmak. Malatya Depremde ağır hasar aldı. Başta Yeşilyurt olmak üzere Şehrin yeniden inşa ve imarında böyle değerli hizmet adamı başkanlarımıza destek olmak herkesin görevidir.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN