Tarım İl'den' Dünya Çiftçiler Günü'nde' Tohum, Fide ve Alet, Ekipman Dağıtımı

Malatya Gıda Tarım Orman ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen Zirai Ekipman, Fide ve Tohum Dağıtım Töreni yoğun katılımla yapıldı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

          14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle, Tarımsal Üretiminin Geliştirilmesi için Malatya Gıda Tarım Orman ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen Zirai Ekipman, Fide ve Tohum Dağıtım Töreni yoğun katılımla yapıldı.

         Törene Malatya Valisi Ersin Yazıcı,  Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanı Hilmi Öksüztepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Uzun, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, DSİ 92. Şube Müdürü M. Aytaç Sucu, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, MATHAP Başkanı İhsan Akın, Malatya Süt Üreticileri Birlik Başkanı Aziz Kurtoğlu, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

           Malatya’da, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla önemli bir destek programı gerçekleştirildi. Program kapsamında, depremzede çiftçilere fide ve ekipman desteği sağlandı.

Çiftçilere Sağlanan Desteklerde:Malatya’daki çiftçilere 906 bin fide dağıtıldı.

4 adet ilçe ziraat odasına kayısı hasat makinesi verildi.

Yaylada hayvancılık yapan çiftçilere 484 jeneratör dağıtıldı.

134 bin metre kare kayısı kurutma filesi çiftçilere sağlandı.

Tonlarca nohut, fasulye, yonca, silajlık mısır ve diğer yem bitkilerinin tohumları dağıtıldı.

İlçelerdeki bazı çiftçilere bahçe alet ekipmanları dağıtıldı.

        Düzenlenen törende konuşan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan” Malatya’nın dünya kayısı üretiminin önemli bir kısmını gerçekleştirdiğini ve coğrafi işaret belgesiyle dünya pazarlarına açıldığını belirterek, Malatya’nın tarımda bölgenin lokomotifi olduğunu ifade etti.

ÇİFTÇİ KAZANIRSA ÜLKE KAZANIR

         Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz” üretimin artırılması için çiftçilerin yeterli gelir elde etmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, genç çiftçilerin üretime dahil olmasının gerekliliğine dikkat çekti. Solmaz, çiftçilerin kazanması durumunda ülkenin de kazanacağını belirtti.

          Malatya’da gerçekleştirilen Dünya Çiftçiler Günü etkinlikleri ve çiftçilere sağlanan destekler, tarımın ve çiftçilerin öneminin bir kez daha vurgulanması açısından büyük önem taşıyor.”

          Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar ise güçlü tarım üretiminin güçlü bir ülke için önemli olduğunu vurgulayarak, çiftçilere yapılan desteklerin devam edeceğini belirtti. Akar, 2024 yılında 300 milyon TL destek ayrıldığını ve çeşitli teşvikler ve projelerle çiftçilere destek sağlandığını açıkladı.

         Törende konuşan Vali Ersin Yazıcı “İnsanın yaşamını devam ettirebilmesi için hava, su ve gıdaya ihtiyacı vardır. Gıdayı üretmezseniz insanın yaşamını devam ettirme şansı yoktur. Bu önemli görevi yerine getiren çiftçilerimizi canı gönülden kutluyorum.

         Malatya’nın kıymetli çiftçileri, sizlerin her türlü sorununu çözmek için bizler buradayız. Dünya kayısı ticaretinin büyük bir bölümünü elinde bulunduran ve ülkemizi yurt dışında temsil eden siz çiftçilerimizin Avrupa standardında ürettikleriyle hem diğer şehirlerimize ve hem de dünyaya örnek olması gerekiyor. Kayısının en güzelini ürettiniz.

           Bundan sonra da teknolojik aletleri kullanarak emek ve iş gücünden tasarruf ederek dünyaya, kayısı ihraç etmeye devam edeceğiz. Çiftçilerimiz başımızın tacıdır. Malatya’nın depremde mağdur olmuş ve depremden etkilenmiş çiftçilerinin nasıl hayata döndüklerini, yaşama nasıl katkı sunduklarını göstermeye devam edelim.” dedi.

          Program, çiftçilere zirai ekipman, fide ve tohum dağıtımının ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN