MALATYALI YENİ DÖNEMDE YİNE GÜRKAN DİYOR - Kayhan İNCEOĞLU

MALATYALI YENİ DÖNEMDE YİNE GÜRKAN DİYOR


       Malatya ayağa kalkacak ise Bu Selahattin Gürkan'ın yeni dönemde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla olacaktır. Yoksa Malatya kaybeder, herkes kaybeder.

       Yerel seçimlere her gün daha fazla yaklaşıyoruz. 2024 Mart ayında yapılacak Mahalli seçimlerde 11 ili etkileyen ancak yıkımların fazla olduğu Malatya’da şehrin ayağa kalkması için herkesin sağduyulu davranması bekleniliyor.

Gazeteci Kayhan İNCEOĞLU'nun Kaleminden...

         Yapılacak belediye seçimlerinde görev verilecek ismin çalışmaları Malatya’nın geleceğini ve kaderini belirleyecek olması konunun ne kadar önemli olduğunu da gözler önüne seriyor.

         Bu saatten sonra Malatya’nın kaybedecek ne bir dakikası var, ne de kalan zamanı. Gelecek farklı ismin burada yapacağı çalışma ve ekibini kurma süreci en az 2 yıl. Bu da bana göre Malatya’ya yapılacak en büyük hainlik. 

         Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bu memleketin öz evladı. Yüreği Vatan Bayrak ve Malatya sevdasıyla dolu olan Başkan Selahattin Gürkan’ın hayatında keşkesi olmayan nadir insanlardan biri. En büyük özelliği ise Malatya'da uzun yıllardır hasret olduğumuz halkın Birlik ve beraberliğin sağlanmasına öncülük etmesi.

        Yaptığı çalışmalar, Hizmetler herkesin takdir ettiğinin üstündedir. İdarecilik ve Yöneticilik konusunda kimsenin laf söyleyemeyeceği bir isimdir. Bu nedenle Malatyalılar tarafından sevilen, hizmetleriyle ve çalışmalarıyla örnek gösterilen bir isimdir Selahattin Gürkan.

        Yıkıcı depremleri Malatya yaşamasına rağmen süreci çok iyi yöneten ve fazlaca aksaklığa mahal vermeden halkın tüm ihtiyaçları konusunda hemşerilerinin yanında olan Başkan Gürkan ileri görüşü ile bu günleri tahmin etmişçesine çalışmalarını yapmış ve deprem sürecinde meyvesini almıştır.

        Depremin ilk dakikalarından itibaren Büyükşehir İtfaiye Dairesi arama Kurtarma ekipleri 15 dakika gibi kısa bir sürede Malatya’nın en ücra köşelerinde dahi her tarafta ekipleriyle enkazların başında canların kurtarılmasını sağladı. Bundan dolay da bu süreçteki en başarılı arama kurtarma ekibi olarak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu’na da verildi.

         Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Lisanslı depoları lojistik üsse çeviren ve sorunların yaşanması engellenen Malatya’da Selahattin Gürkan Başkan’ın ileri görüşüyle yaptığı hizmetlerin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. 

         İflas etme aşamasına gelmiş bir Esenlik şirketini kısa sürede kurumsal yapıya kavuşturulmasını sağlaması Depremde her yer kapalıyken Esenlik Süpermarketler Malatyalıların ihtiyacını görüyordu.

        Fırınların kapalı olduğu ve ekmeğin bulunmadığı ilk günlerden itibaren Mevcut Ekmek Fabrikası var iken yenisini kısa zamanda hizmete sokarak depremde Malatya halkına aylarca bedava ekmek dağıtımı yaptı. 

         Motaş Ulaşım araçlarıyla aylarca Malatyalıları bedava taşıma işlerini gerçekleştirdi. Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük Yemek Fabrikasını faaliyete geçirterek deprem süresince Malatya genelinde çadırlarda ve konteynırlarda kalanlara şehrin muhtelif yerlerinde gezici aşevi araçlarıyla günlük ücretsiz yemek dağıtımını gerçekleştirdi.

        En önemlisi 11 il arasında 10 il Depremde şehirlerine giriş ve çıkışlarında sorun yaşarken Malatya’da Selahattin Gürkan’ın gelir gelmez faaliyete geçirttiği yeni bulvar lar ve alternatif yollar ile Malatya rahatlıkla şehrin giriş ve çıkışlarında sorun yaşamadı.

       Bunlara istinaden Depremden dolayı hasar alan içme suyu hatlarını kısa zamanda onartıp ücretsiz suların Vatandaşlara ulaşmasını sağladı. Acil durum komuta merkezinin yerinin olmayışına alternatif Malatya Büyükşehir İtfaiye Dairesinin yanında Kriz masasının kurulmasını sağlayarak süreçlerin buradan yönetilmesi sağlanıldı.

       Malatya’ya kazandırdığı yeşil alanların sayesinde her gün artçı depremleri yaşayan Malatya’da vatandaşlar park ve bahçelerde güvenle açtıkları çadırlarda kaldılar. Malatya genelinde kurulan Konteynır ve çadır kentlerin altyapı, kanalizasyon, ve yol çalışmalarını anında yaptı. Sorunlar yaşanmadı.

          Her gün sahada vatandaşların arasında istişareler etti. Yaralarına merhem oldu. istekleri dinledi beklentilerini imkanlar ölçüsünde karşıladı. Belediye Başkanlığı sürecinde yaptığı hiçbir eserde orta hasarlı olan dahi çıkmadı. Hepsi sağlamdı ve yaptıklarımın arkasındayım dedi.

           En önemlisi durmadan Malatya'nın geleceğini planlayan Başkan Gürkan Malatya'da kartel oluşturan ve fahiş fiyatlara dur demek için 2 tane beton santralı hizmete geçirterek piyasanın yarı fiyatına çıkar gruplarına fırsatçılara dur dedi. 

ALGI İLE MALATYA’YI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞANLARA MALATYALI PRİM VERMEZ

         Hayatı başarılı çalışmalarla dolu mevcut Başkan Selahattin Gürkan’ın deprem öncesi yaptığı devasa projelerin ne kadar önemli çalışmalar olduğu kamuoyunda vatandaşlar tarafından da görüldü. Lakin görmek istemeyen bir grup vardı bunlar da Malatyalılar tarafından dışlandı. 

         Niyet iyi olursa amel Salih olur. Algı yapmak yapılan hizmetleri gölgelemek isteyenlere en güzel cevabı yine Malatyalılar vermeye devam ediyor. Sahte anketlerle algı yapanlar başaramayacaklar. Başkan Gürkan'ın yaptığı hizmetler ortada Peki; soruyorum Malatya'ya siz ne yaptınız? demezler mi.

        Malatya’nın yeniden toparlanıp ayağa kalkması için Selahattin Gürkan’ın bu dönemde yeniden görevine Belediye Başkanı olarak devam etmesi Hem Malatya’nın geleceğinin şekillenmesi adına hem de hizmetlerin hızlıca devam etmesi adına hayati önem arz ediyor.

        Selahattin Başkan Malatya’yı küllerinden ayağa kaldıracak tek isimdir. Bilgi Birikimi, Tecrübesi, Çalışmaları, ekibi ile durmadan yorulmadan en güzel projeleri Malatya’ya yakışır şekilde yapmanın azmi ve gayreti içerisinde olan tek isimdir.

MALATYALI YENİ DÖNEMDE YİNE GÜRKAN DİYOR

        Bu nedenle algılara inat Malatya Selahattin Gürkan Demeye devam ediyor. Malatya ayağa kalkacak ise Bu Selahattin Gürkan’ın yeni dönemde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla olacaktır. Yoksa Malatya kaybeder, herkes kaybeder.  

          İlk günden itibaren Malatya Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşların yaralarının sarılmasını sağlayan ve ihtiyaçları gideren Selahattin Gürkan bu kadar emek ve özveride bulunmuş iken eleştiri yapanlara sormak gerek siz Malatya’ya ne verdiniz, ne kazandırdınız?

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 2

YAZARIN SON 5 YAZISI