İmar Haberleri

İmar Haberleri

TMMOB Şehir Plancıları İftar Sofrasında Buluştu

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası Malatya İl Temsilciliği İlde aktif olarak çalışan üyeleriyle iftar sofrasında bir araya geldiler.

Alataş“ Birçok Projemizle Yeşilyurt’a Hayat Olmaya Geliyoruz”

BBP Yeşilyurt Adayı Sedat Alataş” Yerinde Dönüşüm, İmar Sorunlarını Çözeceğiz. Birçok projemizle Yeşilyurt’a hayat olmaya geliyoruz”

Malatya’nın rantına talip olanların oyunlarını bozacağız

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Malatya’yı ranttan uzak, bilimin ışığında yeniden imar edecek olan tek parti Yeniden Refah Partisi’dir. Biz bu şehrin rantına değil, bu şehrin rantını paylaşmak için aday olanların oyunlarını bozmaya ve Malatya’ya hizmet etmeye talibiz.” dedi.

Şehir Planlamacısı Murat Aslan” Yerinde ve Güçlendirme Projelerine Destek Vereceğiz”

Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Şehir Planlamacısı Murat Aslan, Deprem sonrası kendi evini yapmak isteyen vatandaşlarımız için ilçemizin imar planlarını düzenleyeceğiz.

Murat Aslan” Söz Veriyorum Hiç Bir Hak Sahibi Vatandaşı Mağdur Ettirmeyeceğiz”

Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan, Çarmuzu Mahalle sakinleri bir araya gelerek vatandaşların talep ve şikayetlerini dinledi. Göreve Gelir Gelmez İmar Sorununa El Atacağım”

“Gündüzbey’in Ulaşım Ağını Akıcı Hale Getiriyoruz”

Başkan Çınar, Gündüzbey Mahallesindeki İmar Yolu Açma Çalışmalarını İnceledi

Mimar Fidanel, Deprem Yaralarını Saracak 3 Yıllık Yol Haritasını Açıkladı

6 Şubat tarihli depremler sonrası her gün sahada olan biri olarak yaptığımız etüt çalışmaları ile birlikte Yeşilyurt’u ayağa kaldırmak için değil elimizi vücudumuzu taşın altına koymaya hazırız.

OPTİMAR Araştırma Şirketine Göre’de Malatya’da Gürkan İsmi Çıkıyor

OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Beyaz TV'de katıldığı canlı yayında, seçmenin p'inin adayın önemine büyük bir önem verdiğini belirtti.

Mimarlık ve İnşaat Sektöründe Yapay Zeka Devrimi

Mimarlık ve İnşaat Sektöründe Yapay Zeka’nın Önemi Her Geçen Gün Artıyor

"Yaşar Kayahan'ın Ağzından Malatyalı Fahri" İsimli Belgesel Filminin İlk Gösterimi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin organizasyonu ile Malatya’nın önemli değerlerinden Fahri Kayahan’a ithaf edilen "Yaşar Kayahan'ın Ağzından Malatyalı Fahri" belgesel filminin ilk gösterimi Battalgazi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yeşilyurt’un Kültürel ve Tarihi Yerlerinin İmar Süreciyle İlgili Önemli Gelişme

Başkan Çınar “Şehrimizin Kültürel Değerlerini Daha Güçlü Bir Şekilde Ayağa Kaldıracağız”

Mimarlar Odası Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel Mahalle Muhtarlarıyla bir raya gelerek istişare etti.

Başkan Çınar Yeşilyurt Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyeleriyle Biraraya Geldi

Kat Yüksekliklerinin Belirlenmesi, Orta Hasarlı Binaların Güçlendirme Başvuruları ve İmar Revizyon Süreci Ele Alındı

Malatya Mimarlar Odası Yönetimi Yıkım Çalışmalarını İnceledi

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel beraberinde yönetim kurulu ile birlikte Bostanbaşı Mahallesindeki yıkım çalışmalarını incelediler.

“Tecde’nin Ulaşım Ağına Yeni Yollar Ekliyoruz”

Yeşilyurt Belediyesi, Tecde’nin Kayalık Bölgelerindeki İmar Yollarını Açıyor

Malatya’nın Yeni İmar Planı Çıktı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantılarının III. Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığı’nda Gerçekleştirildi.

Asırlık Battalgazi İlçesi Yeni İmar Yollarıyla Güzelleşiyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi’miz gelişimi için gerekli olan yeni imar yolu açma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızda gecemizi gündüzümüze katmış durumdayız.

Beton Kalitesi C12 Seviyesinde, Bunun Cinayetten Farkı Yok

Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, Malatya'da mimarlar ile birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Fendoğlu, “Malatyalıların Acılarını Hafifletmek Öncelikli Görevimizdir”

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya ve deprem bölgesinin Kurban Bayramı buruk girdiğini belirterek, “MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin özel bir sevgi ve muhabbet duyduğu Malatya ve Malatyalıları, önümüzdeki bayramlara acıları hafifletilmiş, kenti yeniden imar edilmiş bir şekilde kavuşturmak için her türlü çalışma ve projelerin takipçisiyiz.” dedi.

Şarlak” Konut İmarıyla Memleketi Bekleyen Sorunlar Var”

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak “Kaçak yapılar başta olmak üzere beton kalitesinin kaynağında ve yerinde denetlenmesi gereklidir.”

Heyet Tescilli Sivil Mimari Örneklerinin Durumunu Yerinde İnceledi

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Cengiz, proje ve yardım uygulamasına gelen yoğun talebi göz önünde bulunduran Bakanlığın, daha önce belirlenen son başvuru tarihi olarak 15 Haziran 2023 yerine 14 Temmuz 2023’ü esas alacağını haber verdi.

Başkan Güder“ İlçe Genelinde Asfalt Serimlerini Bu Yıl Bitirmeyi Hedefliyoruz”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Deprem sonrasında şehrimizin yeniden imarını yaparken yükümlülüklerimizi de yerine getirmek için çok yoğun çalışıyoruz. Bu kapsamda sıcak asfalt serimine hız verdik ve ilçe genelinde asfalt serimlerini bu yıl bitirmeyi planlıyoruz.” dedi.

İmar İskan Camii İmamından Örnek Davranış

Gazeteci Şenol Karaduman” Spor Farklı Bir Duygu ...

Malatya Mimarlar Odasından Güçlendirme Uyarısı

Malatya Mimarlar odası Güçlendirme yapılacak binalarla ilgili çarpıcı önemli açıklamalarda bulundu.

Yazıhan Durucasu İmara Açıldı

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yazıhan Durucasu'daki mera vasfındaki arazinin Belediyeye devredildiğini ve imara açıldığını açıkladı.

Esenlik Şirketi 33. Kuruluş Yıldönümünün Haklı Gururunu Yaşıyor

14 Mayıs 1990 yılında Malatya’nın öz sermayesiyle kurulan ve piyasada üstlendiği denge vazifesiyle kaliteli ve güvenli alışverişin adresi Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş 33. yaşını kutluyor.

Ölmeztoprak” Hiç Kimse Türkiye’nin Önüne Bir Taş Koyamayacak”

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “. Malatya’da çok ciddi bir imar, inşa ve ihya süreci içindeyiz. İmar ve inşa, halkımızın güçlü desteği ile AK Kadroların işidir” dedi.

Yaşanan kayıp ve yıkımın sebebi MİMAR değil İMAR'dır

Mimarlar Odası Malatya Şubesi Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamasında” Acilen gündeme alınarak çözümlenmesi gereken bir sorunu dikkatinize sunuyoruz” dedi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağanüstü toplantısı tamamlandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında yapılan toplantıda, ağırlıklı olarak imar plan değişikliği ile ilgili gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Bu Yerlere İmar İzni Verip Malatya’yı Yok Edenlerin Hesap Vermesi Lazım

Ağbaba" Malatya’da depremdeki yıkımın sebebinin bilimi ve uyarıları dikkate almayan yerel yöneticiler olduğunu söyleyerek, Malatyalılara bu sorumsuzları sakın unutmayın ‘’ çağrısında bulundu.