Tava Yemeklerine Büyük Rağbet

Ramazan ayında vatandaşların tercihi yine Tava yemekleri oldu. Vatandaşlar 52 yıllık Tavacı Tavacı Seydo'nun yemeklerine Sokak Kısıtlaması olduğu günlerde de ilgi göstermeye devam ediyor.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

       Malatya'nın meşhur tava yemeklerinin ustası Tavacı Seydo babadan oğula lezzet geleneğini sürdürerek vatandaşların büyük beğenisini almaya devam ediyor. 


       Battalgazi İlçesi Akpınar mahallesi Tavacılar sokağında faaliyetini 1970 yılından beri sürdüren Tavacı Seydo Oruç açmak isteyen ve Tavacılar da lezzetli yemek isteyen vatandaşların istek ve taleplerini profesyonel ekiple karşılamakta.


       Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle sebzedeki fiyatların ucuzlaması Patlıcan Tavaya olan ilgiyi artırırken, Tavacı Seydo titizlikle temizleyip yağlı kağıda sararak hazırladığı Kağıt kebabını Malatya halkına damak tadının eşsiz lezzetini sunması rağbeti de artırıyor.
Türkiye'nin her İline Tava Yemeklerini Ulaştırıyorlar


      8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'a bile özel tava yapmasıyla bilinen ve 1970'ten beri Malatya'da oğullarıyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanına tava yemeklerini yapmasıyla ünlü Tavacı Seydo'nun (Seydo Günay) oğlu Vural ve Oral Günay da, babalarının izinden aynı mesleği sürdürüyor. "Tava bizim işimiz" sözüyle her türlü fırın yemeklerinin inceliklerini öğrenerek Malatyalılara damak zevkini tattıran Vural ve Oral Günay Kardeşler Türkiye'nin dört bir yanına siparişleri gönderdiklerini belirterek  "Tavacılık babadan gelen aile mesleğimiz. Seydo ustadan yıllardan beri öğrendiğimiz püf noktaları şimdi yeni ustalara öğretme gayreti içerisindeyiz. İl Dışından gelen siparişleri de yaparak yurdun her yerine gönderiyoruz ve hemşerilerimizi lezzetli tava yemeklerimizden mağdur etmiyoruz" dedi.


İl dışına Kargo İle Kemik Suyu ve Kavurma Hizmeti...


       Tavacılığın zor bir meslek olduğunu belirten Vural Günay, az bir eksiklik olduğunda tat ve lezzet kalitesinin yakalanamayacağını ve emeklerin boşa gideceğini söyledi. Günay, şöyle devam etti:" Pandemi döneminde özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek için olmazsa olmazı Kemik suyudur. Ustalarımız tarafından hazırlanan tamamen doğan ve hijyenik ortamda yapılan Kemik suyu ve Kutuda Kavurmamız büyük beğeniyle karşılandı.
       Ürünlerimiz İlk hazırlanışından itibaren fırının yakılış biçimi ve pişirilmesi çok önem arz ediyor. Bunların çok iyi orantılı hesaplanması gerekir. Tava, kağıt kebabı, kuzu dolma, kaburga dolma gibi ürünler Malatyalılar tarafından en çok rağbet gören ürünlerimiz. Yaptığımız tavayı yiyenler bir daha bu lezzetten vazgeçemiyorlar."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN