Başkan Maskar'Çanakkale Şehitlerimizi ve Tüm Kahramanlarımızı Rahmet Ve Minnetle Anıyorum'

Akçadağ Dayanışma Derneği AKÇADAĞ-DER Başkanı Murat Maskar 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıldönümü nedeniyle Kutlama mesajı yayınladı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        Başkan Murat Maskar yayınladığı mesajında" Anadolu’nun Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak olarak dünyaya meydan okuyuşunun destanlaşmış halidir Çanakkale Zaferi.


"Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,


Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor."


       Sözleriyle Şanlı Tarihimizin sayfalarına altın harflerle işlenen Çanakkale Zaferi’nin 106 ıncı yıl dönümünü kutladığımız bu günde aziz Vatan toprağını koruma uğrunda canlarını feda eden kahraman Şehitlerimizi Rahmet, minnet ve hürmetle yad etmenin onur ve gururunu da birlikte yaşıyoruz.


         Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir.


        Türk Milleti Çanakkale’de yüz binlerce vatan evladını şehit vermiş, ancak yurdunun tek bir karış toprağını düşmana teslim etmemiştir. Bu destanı yazan aziz Şehitlerimizin ortaya koyduğu şehadet ruhu Kurtuluş Savaşımızda ve sonrasında Milletimizin bağımsızlık iradesine kast edenlere karşı ilham kaynağımız olmuştur.
        Böyle azimli, kararlı, mücadeleci bir ecdadın torunları olarak bugün bizlere düşen ortak görev değerlerimize, milli birliğimize sahip çıkmak ve bizden sonraki nesilleri bu şanlı destanı örnek alacak, o ruhu koruyabilecek nesiller olarak yetiştirmektir.


         Bizler millet olarak imkansızlıklar içindeyken bile Dünya’ya Çanakkale Geçilmez dedirten sağlam bir inancın ve sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi bugün de işte bu ruhtur, bu inançtır. Bugünkü varlığımızı ve bağımsızlığımızı, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda yurdunu savunmak için şehit olanlara borçluyuz.


                  Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale kahramanlarını, Şehitlerimizi, Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz, Ruhları şad olsun."


Haber: Kayhan İNCEOĞLU
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN