Malatya Milletvekili Veli Ağbaba MGC'ye Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek 'Yeşilyurt Belediyesindeki insan kaçakçılığı yöntemi Şeytanın dahi aklına gelmez, Olay tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulmalıdır' dedi.

PAYLAŞ

       Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Vahap Güner ve Yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yönetim kuruluna başarılar diledi. MGC Başkanı Vahap Güner “Sayın Vekilimize Cemiyetimizi ziyaret etmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Tabi ki Malatya'nın gündemde olan sorunlarının çözülmesi konusunda, vekilimizin muhalefet görevini de en iyi şekilde yaptığını görüyoruz. Son olarak Yeşilyurt Belediyesindeki iddiayı gündeme getirmişti, kamuoyunda büyük yer alan bu haber dünya basınında da yer almaya başladı. Olay hakkında bilgi vermesini bekliyoruz” dedi.

 

       Malatya Milletvekili Veli Ağbaba "Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve yeni yönetimine hayırlı osun diyor ve teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Malatya son bir kaç gündür Türkiye'nin gündeminde. Türkiye'nin gündemine olumlu gelmedi sevgili arkadaşlar. Bildiğiniz gibi Yeşilyurt Belediyesinin içinde olduğu insan kaçakçılığı olduğu gündemde. Bu olay CHP Belediye Meclis Üyelerinin soru önergesiyle ortaya çıkmış bir olay. Geçtiğimiz Perşembe günü Belediye meclis üyelerimiz soru önergesi veriyor. Eylül ayında Yeşilyurt Belediyesinin aracı olarak hizmet Pasaportu alarak Malatya Valiliğinden Hizmet pasaportu aldığı 45 kişiden 43 ünün geri dönmediği diye bir iddia var bu konuda ne diyorsunuz” diye soru soruluyor. Belediye Başkanı ilginçtir "elinizde belge varsa konuşunuz.

 

       Ben bu konuya cevap vermeyeceğim" diyor ardından bir kaç açıklama daha oluyor Malesef Yeşilyurt Belediyesi, Malatya Valiliği 3 maymunu oynuyor. Eylül ayından beri 43 insan kayıp Yeşilyurt Belediyesi organizasyonuyla Malatya Valiliği onayıyla 43 kişi kayıp bu işi kapatarak 3 maymunu oynuyorlar.  Şimdi Burada Yeşilyurt Belediyesi Alman Mega şirketi masrafları karşılanması suretiyle Malatya'da Kişisel Gelişim Derneği ile işbirliği yaparak 43 kişiye hizmet pasaportu alınması için Malatya Valiliğine başvuruyor. Malatya Valiliği bu işe onay veriyor, 53 kişiden önce 53 deniyor sonra 45 kişi gitti diye gözüküyor 7-9-2020 yılında 16-9-2020 tarihleri arasında Almanya'da geziye katılacakları belirtiliyor ve bu konuda hizmet pasaportunun verilmesi talep ediliyor” diye konuştu.

 

“ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ”

 

       Ağbaba, “Yeşilyurt Belediyesi tarafından talep edilen hizmet pasaportuyla 54 kişi Almanya Saksonya eyaleti Hanover şehrine gönderilen 45 kişiden 2 kişi belediye başkan yardımcısı geri dönüyor 43 kişi orada kalıyor. Ortada bir insan kaçakçılığı var. İnsan kaçakçılığının dünyada bilinen yöntemleri var. Nedir örneğin Botla ege denizinden Yunanistan'a geçmek. Yada Meriç üzerinden yüzerek Yunanistan'a geçmek. Ya da Suriye aracılığıyla başka ülkelere gitmek. Malatya'da ise Şeytanın bile aklına gelmeyecek bir iş icat edilmiş. Şeytanın aklına gelmeyen yöntemin dünyada örneği yok. Gayet Lüks gayet organizeli bir şekilde insanları uçağa bindirerek ve başlarına iki belediye başkanı vererek insan kaçakçılığı yapıyor. Başlarında 2 belediye başkan yardımcısı Malatya'dan uçağa biniyorlar  Almanya'da iniyorlar, beyler geri dönüyor 43 kişi orada kalıyor. Şeytanın aklına gelmeyecek bir insan kaçakçılığı organizasyonuyla karşı karşıyayız. Bildiğiniz gibi risk azda olsa para çok oluyor insan kaçakçılığında” ifadelerine yer verdi. Ağbaba şöyle devam etti:

 

“ÖRGÜT BAĞLANTISI ARAŞTIRILSIN”

 

        “Ege sularında gideceğin bir botla daha düşük, Ama Yeşilyurt Belediyesinin organizasyonuyla başınızda iki tane belediye başkan yardımcısı varken uçakla kaçıyorsanız bunun bedeli çok daha yüksektir. Burada para var mı? Hiç kuşkusuz para var. Örgüt var mı? araştırılsın. PKK mı var? FETÖ mü var? bir bakılsın. Ciddi bir organizasyon var. Öyle yoldan gelip geçene Yeşilyurt Belediyesi Meclisi kararıyla yurt dışına göndermez. Örneğin Yeşilyurt Belediyesine bir tane Temizlik personeli sokmaya kalkın 40 tane referans isterler, AK Parti Milletvekilleri araması lazım. Bu iş için araştırmadın mı? Bakmadın mı, Burada ciddi bir organizasyon var. Başında sonunda ortasında AK Parti var.

 

        Bu işi düzenleyen kim? Bingöl Genç Selvi Belediye başkanı Ali Ayrancı hangi parti den AK Parti den sonra Milletvekili adayı oluyor. Kime geliyor Yeşilyurt Belediyesine anlaşıyorlar, Malatya valiliğine gönderiyorlar, Malatya Valiliği onaylıyor. Tam bir organizasyon var ve hiç soru sorulmuyor. Ülkeye dönmeyen 43 kişi kim. Bunlar yedi ay boyunca niye gizlendi? Bu kişilere hangi sıfatla hizmet pasaportu verildi. Belediye ve Belediye yetkililerinden bu iş için adam başı kaç lira para alındı?

 

        Gidip gelmeyen kişilerin FETÖ, PKK yada başka bir örgüt bağlantısı var mı? Hizmet Pasaportu veriyorsun ve ben kefilim diyorsun Belediye. Ben haberim yok diyemezsin."

 

Haber:Kayhan İnceoğlu-Yeni Malatya Gazetesi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN